Bu yıl ABD'de Pew Research tarafından yapılan bir ankete göre; lise öğretmenlerinin %70'inden fazlası, öğrencilerin telefonla dikkatinin dağılmasının "büyük bir sorun" olduğunu söylüyor.

EN AZ 8 EYALET

Bu nedenle eyaletler, öğrencilerin yaygın cep telefonu kullanımını engellemek için iki partili bir çaba gösteriyor. Bu yıl şimdiye kadar en az sekiz eyalet, okul saatleri içinde öğrenciler arasında telefon kullanımını sınırlamak için yasalar çıkardı, emirler yayınladı veya kurallar benimsedi.

CİNSEL İSTİSMAR!

Sorun sadece öğrencilerin dersler sırasında Snap, TikTok ve Instagram gibi uygulamaları takıntılı bir şekilde kullanarak kendilerini ve sınıf arkadaşlarını oyalamaları değil. Birçok okulda öğrenciler telefonlarını zorbalık yapmak, cinsel istismarda bulunmak ve akranlarına yönelik fiziksel saldırıların videolarını paylaşmak için de kullandı.

ARTIK ZAMANI GELDİ

Birçok eyaletteki milletvekilleri, bazı önde gelen valilerle birlikte, kamu okullarında tek tip kısıtlamalar için baskı yapıyor. Bazı bağımsız okullar da telefonları yasaklıyor. Washington'daki Georgetown Day School'un Müdürü, "Okullardan telefonları kaldırmanın zamanı geldi" dedi.

KOMPLE ENGELLENDİ

Geçtiğimiz yıl Florida, kamu okulu öğrencilerinin ders saatleri boyunca akıllı telefonlar ve kulaklıklar da dahil olmak üzere kişisel cihazları kullanmasını yasakladı. Orlando'daki Orange County Kamu Okulları daha da ileri giderek öğrencilerin tüm okul günü boyunca telefonlarını kullanmasını yasakladı. Birçok farklı eyalet de yasa çıkarmak üzere...
 

Muhabir: Münevver Beyza Morgül