İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Medya A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun, Ekrem İmamoğlu yönetimindeki belediyenin sanatçılara çok para harcadığı yönündeki eleştirilere sosyal medya hesabından yanıt verdi.

X hesabından paylaştığı rakamlarla önceki dönemle İmamoğlu dönemini karşılaştıran Ongun, "100 milyonlarca dolar daha az harcadık, milli bayramlarımızı, İstanbul'un her yerinde milyonlarla kutladık" dedi. 

Ongun paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

100 milyonlarca dolar daha az harcadık, milli bayramlarımızı, İstanbul'un her yerinde milyonlarla kutladık. İBB’nin dünya çapında ses getiren etkinlikleri, açılış ve temel atma törenleri, yazılı-görsel duyuruları gibi muhtelif işleri, İstanbul'daki muhalefet partisi tarafından bir süredir ‘İBB konsere- reklama çok para harcıyor’ denilerek gerçekler çarpıtılıyor. Şimdi size bu iddianın gerçekleri yansıtmadığını önceki dönem harcanan rakamları da ortaya koyarak ispat edelim. Aynı dosyalar ve iş kalemleri üzerinden; o yılın dolar kuru hesabıyla harcanan miktar;

2017 130.6 milyon dolar

2018 127 milyon dolar

2019 ilk 6 ay yani eski dönem 235 milyon TL- son 6 ay yeni dönem 78 milyon TL ( Ekrem İmamoğlu yönetiminden önce 95 milyon dolar olarak hesaplanan harcama bütçesi son 6 aydaki tasarrufla 59 milyon dolar olarak gerçekleşmişti.)

2020 42.5 milyon dolar

2021 37 milyon dolar

2022 48.4 milyon dolar

Mustafa Kemal Atatürk’ün kurt ile yan yana olduğu fotoğrafı gerçek mi? Mustafa Kemal Atatürk’ün kurt ile yan yana olduğu fotoğrafı gerçek mi?

2023 Kasım'a kadar 54.6 milyon dolar Kültür sanat etkinlikleri ve kutlamalarla şehrin her yerinde milyonlarca vatandaşımıza ulaşırken her yıl 90/100 milyon dolar da tasarruf sağladık.

Kaynak: ERCAN ÇANKAYA