İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, şaşırtan atamalara ve uygulamalara devam ediyor.

İmamoğlu’nun yaptığı son atama; Trabzon eski Emniyet Müdürü Metin Alper’i İstanbul Büyükşehir belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’na getirdi. Alper’in bu ataması uzun süre konuşulacağa benziyor.

Metinalper1

Zira Başkan İmamoğlu bu kez, Trabzon Emniyet Müdürü olarak görev yaparken, Danıştay'ın aldığı andımız kararı sonrasında gerçekleştiriken uyuşturu operasyonuna "Andımız Var" ismini vermesi ile gündeme gelmiş, baskına ait görüntüleri paylaşan polis, "Andımız var. Uyuşturucu illeti Trabzon'umuzun sokaklarında gezmeyecek" notunu düşmüştü.

"ANDIMIZ"I OKUYARAK VEDA ETTİ

Bu kararın ardından Trabzon Emniyet Müdürü Metin Alper, 2021 yılında Cumhurbaşkanı kararnamesiyle, 2019 yılından beri görev yaptığı Trabzon İl Emniyet Müdürlüğünden Sudan'a İçişleri Bakan Müşaviri olarak atandı. Trabzon’daki görevine “Andımız”ı okuyarak veda eden Alper ataşe olarak görev yaptığı Sudan'da emekliliğe ayrıldı.

Metin-13

METİN ALPER KİMDİR?

Metin Alper, 1970 yılında Konya'da doğdu, İlk ve Orta öğrenimini Aksaray ilinde Selçuk İlkokulu ve Gazipaşa İlköğretim Okulu'nda tamamladıktan sonra 1984 yılında Ankara Polis Koleji'ne girdi.  Alper, 1992 yılında Komiser Yardımcısı olarak Polis Akademisi'nden mezun olduktan sonra 20. Dönem İç Güvenlik ve Özel Hareket Kursunu bitirerek Ardahan ilinde Özel Harekat Şube Müdür vekili olarak göreve başladı. Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Özel Hareket Şube Müdürlüğü'ndeki görevinin ardından Osmaniye'de Özel Hareket Şube Müdürlüğünde görev aldı.

1999 yılında Misyon Koruma Sınavını kazanarak T.C. Bişkek Büyükelçiliğinde 2002 yılına kadar Ataşe olarak görev aldı. 2002 yılından itibaren Osmaniye ve Sivas'ta görev yapan Alper, 2010 yılında Birleşmiş Milletler Doğu-Timor misyonuna katılarak Türk Polis Kontenjanında 1.5 yıl süreyle görev aldı.

2013 Mayıs ayında Afganistan–Kabil’de bulunan NATO-ISAF misyonunda 8 ay süreyle NATO Komutanı Orgeneral Joseph  Dunford’un Polis Danışmanlığı görevini yürüttü. Daha sonra İstanbul'da ve yine yurtdışında Afganistan Mezar-ı Şerif’te bulunan NATO Kararlı Destek Misyonu'nda Kıdemli Polis Danışmanı olarak görev yaptı.

2016'da Adıyaman İl Emniyet Müdürü, 2019'da Trabzon İl Emniyet Müdürü olarak atandı. Bu dönemde Danıştay'ın Öğrenci Andı'nın okullarda okunmasına son verilmesi yönünde karar almasının ardından Trabzon Emniyet Müdürlüğü sosyal medya hesabından düzenlenen bir operasyonda ele geçirilen mermilerin 'Andımız' şeklinde yazılarak gösterilmesi gündem olmuştu. 7 Temmuz 2021 tarihi itibariyle Sudan’a ataması gerçekleşmişti. 

Muhabir: MÜNEVVER BEYZA MORGİL