Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’dan gelecek iyi haber, tüm Türkiye'ye büyük bir rahatlama getirecek. Narin'in annesi Yüksel Güran, "Narin karşıma çıkarsa Türkiye'nin önünde kızımla çiftetelli oynayacağım" demişti. Ancak bir hafta boyunca yapılan arama çalışmaları sonuçsuz kaldı ve Narin’in bulunması için çalışmalar devam ediyor.

AA-20240827-35495507-35495500-DIYARBAKIRDA_KAYBOLAN_8_YASINDAKI_NARINI_ARAMA_CALISMALARI_7NCI_GUNUNDE_SURUYOR

Arama Çalışmalarında Son Durum

Narin’in kaybolduğu gün evden çıktıktan sonra bir daha haber alınamadı. Ailesinin durumu yetkililere bildirmesiyle birlikte bölgede kapsamlı bir arama başlatıldı. AA'nın aktardığı bilgilere göre, 112 Acil Sağlık, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), AFAD ve Dicle Üniversitesi Arama Kurtarma (DÜAK) ekipleri, geniş bir alanı taramakta.

AFAD bünyesindeki dalgıçlar, sulama kanalında çalışma yürütürken, jandarma ve AFAD ekipleri de mahallenin çevresi, kayalıklar, dere ve sazlık alanlarda aramalar gerçekleştirdi. Arama yapılan bölgeler arasında boş evler, ahırlar ve evlerin bahçeleri de yer aldı. Jandarma, mahalleye giren ve çıkan araçları kontrol ederken, su kuyularında ve derelerde de çalışmalar yapıldı.

AA-20240826-35490066-35490057-DIYARBAKIRDA_KAYBOLAN_8_YASINDAKI_NARINI_ARAMA_CALISMALARI_SURUYOR

Eğertutmaz Deresi'nde Derinlemesine Çalışmalar

Bir ihbar üzerine, ekipler Eğertutmaz Deresi’nde arama çalışmaları başlattı. İş makinesiyle deredeki birikintiler temizlendi ve suyun yüksekliği azaltıldı. Jandarma ve AFAD ekipleri, dere kenarında detaylı bir arama gerçekleştirdi.

İfade ve Gözaltılar: Soruşturma Derinleşiyor

Arama çalışmaları kapsamında, yaklaşık 130 kişinin ifadesine başvuruldu. Diyarbakır Baro Başkanı avukat Nahit Eren, yapılan çalışmaları yakından takip ettiklerini ve ifadesi alınanların yanı sıra bazı kişilerin gözaltına alındığını belirtti. Soruşturma süreci, Narin Güran’ın bulunması için yoğun bir şekilde sürdürülüyor.

Ekran görüntüsü 2024-08-28 101035

İMAMIN EVİ DE ARANDI

Kurs imamın da ifadesine başvurulduğunu aktaran Eren, imamın evi dahil birçok evin de arandığını kaydetti.

Ekran görüntüsü 2024-08-28 101041

NARİN'İN ANNESİ İLK DEFA AÇIKLADI: BİZDEN ŞÜPHELENİRLER DİYE SÖYLEMEMİŞTİM

Narin'in annesi de kızından gelecek iyi haberi bekliyor. Yüksel Güran geçtiğimiz günlerde "Rica ediyorum, yalvarıyorum. Kim kızımı tutmuşsa, bir köşeye, bir hastaneye, bir caddeye bıraksın, kızımı bana getirsinler. Ben bunu istiyorum. Ben bir şey istemiyorum kimseden, Türkiye'den yalvarıyorum kızımı bulsunlar" demişti. Show TV'de Didem Arslan'ın programına katılan Narin'in annesi "Bizden şüphelenirler diye söylemedim" diyerek daha önce bilinmeyen bir detayı açıkladı:

"Oğlum ve iki arkadaşı, Narin’in kaybolduğu saatlerde evin arka tarafında sigara içiyor ve bir köpeğe zarar veriyorlardı."

Kaynak: HABER MERKEZİ