Ünlü Oyuncu İlyas Salman 2021 yılında açıkladığı vasiyeti yeniden gündem oldu. Yeşilçam'ın usta oyuncusu İlyas Salman'a sorulan 'Ateist İlyas Salman’ın ailesine bir vasiyeti var mıdır?' soru üzerine 'Başıma ne alevi dedesi, ne sünni hocası, ne haham ne de papaz gelecek. Gelmesin. Arkadaşlarım ve yoldaşlarım toplanacaklar ve beni türkülerle, şarkılarla uğurlayacaklar. Beni yıkamayacaklar, dünyadaki kirimle gideceğim. Hangi elbiseyle öldüysem, o elbiseyle gömüleceğim.' yanıtını vermişti.

Ekran Resmi 2024 08 15 15.58.09

O çok konuşulan vasiyeti yazar Sevda Türküsev sosyal medyasından paylaştığı bir videoyla yeniden gündeme getirdi. Türküsev videoyu 'Lütfen İlyas Salman’ın vasiyetine saygı duyuyorsun. Şahsen ben saygı duyuyorum. Bu tip insanları camiye götürüp cenazesini kıldırıyorsunuz. Sonra orada cenazenin ruhuna aykırı olan söylemler davranışlar.' notuyla paylaştı.

'KENDİSİNİ SEVMİYORUM'

Sevda Türküsev, İlyas Salman için "50 sene ülkeye güldürmüş şimdi mi ağlatacağım yok ağlamayacağız Allah için ondan da emin ol. Lütfen bu tip insanların vasiyetlerini yerine getirmeyen ben belli kısımlarını yerine getireceğim. Kendisini sevmiyorum ama o cenazeye gitmeyeceğim" gibi birçok sert ifadeler kullandı.

İlyas Salman'a 'cumhurbaşkanına hakaret' davası açıldı

Sevda Türküsev'in sözleri ise sosyal medyada oldukça tepkialdı. İlyas Salman hayranlarını ünlü isme "Sana neden dert oldu", "Ne saçmalıyorsun" yorumlarında bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi