30 Ağustos'tan bu yana gündemden düşmeyen  teğmenlerin 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganlarıyla ilgili tartışmalara Filenin Sultanları ve Galatasaray'ın yıldız oyuncusu İlkin Aydın da dahil oldu. 

S 317B57B50Ad118Da63F177551C51700B67Cda3Ed

TEPKİSİNİ PAYLAŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarıyla yeni bir boyuta ulaşan konuya dair İlkin Aydın X hesabından "Mustafa Kemal'in askerleriyiz, bitti." paylaşımı yaparak teğmenlere desteğini açıkladı.  Sporcuya çok sayıda beğeni ve yorum yağdı. 

S 22A839D4E88Bfcf3Edf7D78B4575552D4568A6E8

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli Kongre Merkezi’nde düzenlenen 21. İmam Hatipliler Kurultayı’na katılarak konuşma yaptı. Erdoğan, MSB'nin inceleme başlattığını duyurduğu teğmenlerin yemini hakkındaki tartışmaya sekiz gün sonra değindi.

"FIRSAT VERMEYECEĞİZ"

Erdoğan, genç subayları hedef aldı ve; "Bakıyorsun, 3 tane birinci olan kızımız var. Bu kızlarımızdan birinin ismi İkra, üç kardeş adı İkra, Manisalı ve birinci oldu. Diğer ikisi onlar da yine birer Anadolu yavrusu. Fakat tabii bu oyuna nasıl geldiler, gelindi? Şimdi çalışmalarımızı yapıyoruz. Bu konuyla ilgili olarak üniversiteyle, Kara Kuvvetleriyle, Milli Savunma ile görüşmelerimizi yaptık. Bunların süratle temizlenmesi için de adımlarımızı atıyoruz. Ordumuz üzerinden siyasi hesap görülmesine fırsat vermeyiz. Demokratik denetim mekanizmaları çerçevesinde gerekli adımları mutlaka atarız ve atacağız." dedi. 

Kaynak: DEMET SAROVA