General Jennie Carignan, Ottawa'daki Kanada Savaş Müzesi'nde düzenlenen törenle Kanada Silahlı Kuvvetleri'nin komutasını resmen devraldı. Başbakan Justin Trudeau, Carignan'ın G20 veya G7 ülkelerinden herhangi birinin ordusuna liderlik eden ilk kadın olduğunu söyledi.

HAK EDİLMİŞ TERFİ

Carignan, "Bu, kadınlar için her şeyin mümkün olduğunu gösterdi. Büyük bir değişim yaratabilir. İleriye doğru atılmış harika bir adım. Kanada Silahlı Kuvvetleri'nde geçirilen çok uzun yılların bir sonucuydu. Bunu hak etmiştim" dedi.

DÜNYANIN ROL MODELİ

Trudeau hükümeti tarafından Kanada'nın ilk kadın savunma şefi olarak seçilen Carignan, devir teslim töreninde general rütbesine terfi etti. Trudeau bunu tarihi bir gün olarak nitelendirdi. Trudeau, "Kanada'da Savunma Kuvvetleri Komutanı olan ilk kadın sizsiniz. G7 ve G20'de de ilk sizsiniz. Tüm Kanadalılar ve dünya için bir rol modelsiniz" dedi.

BUNA TAMAMEN HAZIRIM

Trudeau, 2018 yılında Kanada Kraliyet Atlı Polisi'nin ilk kadın şefini atadı ve 2015'te göreve gelmesinden bu yana kabinesinin %50'si kadınlardan oluşuyor. General Carignan ise ilklere yabancı değil. Kanada Ordusu'nda bir muharebe birliğine komuta eden ilk kadındı. Kariyerinde Irak, Afganistan, Bosna ve Suriye'de görev yaptı. Carignan, terfinin doğal bir adım olduğunu söyledi. General, "Buna hazırım. Tüm hayatım boyunca çalıştım. Öncelikli hedefim işe alım ve çalışanların elde tutulması olacak" dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ