Nijerya'nın Lagos şehrinde insanlar; elektronik eşyaları ve mobilyaları balyozla parçalamak için para ödüyor. Bunu yaşadıkları yüksek stresten kurtulmak için yapıyorlar. Ülkenin ekonomik durumu da hiç iyi değil...


BASTIRILMIŞ DUYGULAR


Nijerya'da türünün ilk örneği olan Shadow Rage Room, kurucusu olan Doktor James Babajide Banjoko'ya göre; insanların bastırılmış duygularını dışarı vurmaları için güvenli bir alan sunuyor. Bu fikir, annesini kaybettikten ve işinde zorluk çektikten sonra 2020'deki COVID-19 salgını sırasında aklına geldi.


ÜCRET 5 DOLAR


7.500 naira (5 dolar) karşılığında müşteriler, koruyucu giysiler ve bir balyozla odada 30 dakikalık seansa giriyor! Daha sonra geri dönüştürülecek eşyalarla baş başa bırakılıyor. Yani burada bir israf da söz konusu değil.


YARIM MİLYONA 1 PSİKOLOG!


200 milyondan fazla nüfusa sahip Nijerya, şu sıralarda zor zamanlardan geçiyor. Enflasyon oranı 28 yıllık zirve olan %33.4'e ulaşırken, naira para birimi dolara karşı rekor derecede düşük seviyelere geriledi. Protesto gösterileri yaşanıyor. Vatandaşların %40'ının günlük 2 doların altında bir gelirle yaşadığı ülkede, birçok kişi stresle başa çıkmanın yollarını arıyor. Nijerya Klinik Psikologlar Derneği'ne göre; Batı Afrika ülkesinde 400'den az kayıtlı psikolog var. Bu, yaklaşık her yarım milyon kişiye bir psikolog düştüğü anlamına geliyor!
 

Muhabir: ERAYCAN ERGİNBAŞ