Reuters'in haberine göre; İran'ın seçkin Devrim Muhafızları Ordusu, Lübnan'daki Hizbullah üyelerinin çağrı cihazı ve telsizlerinin patlatılması üzerine tüm mensuplarına her türlü iletişim cihazını kullanmayı bırakmaları talimatını verdi.

OPERASYON YÜRÜTÜLÜYOR

İki üst düzey İranlı güvenlik yetkilisi, Reuters'e bu bilgiyi verdi. Güvenlik görevlilerinden biri, sadece iletişim ekipmanları değil, tüm cihazları denetlemek için büyük ölçekli bir operasyon yürütüldüğünü söyledi.

PERSONEL SORUŞTURMASI

Yetkili; İran'ın, İsrail ajanlarının içlerine sızmasından endişe duyduğunu ve İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun orta ve üst düzey üyelerini hedef alan kapsamlı bir personel soruşturmasının halihazırda başladığını söyledi.

BANKA HESAPLARI

Konunun hassasiyeti nedeniyle isminin açıklanmasını istemeyen yetkili, "Buna, hem İran'daki hem de yurt dışındaki banka hesaplarının incelenmesi, ayrıca seyahat geçmişlerinin ve ailelerinin incelenmesi de dahildir" dedi. İran Dışişleri, Savunma ve İçişleri Bakanlıkları, güvenlik yetkililerinin Reuters'e yaptığı açıklamalara henüz yanıt vermedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ