Polis ve sağlık görevlileri, Los Angeles'taki bir apartmana çağrıldı. Emniyet güçlerine göre; yüksek dozda uyuşturucuya maruz kalan 3 yaşındaki ikizler, kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.  3 yaşındaki ikiz erkek çocuklarının annesi, cinayet ve çocuk istismarıyla suçlandı.

HESABINI SORACAĞIZ

Los Angeles County Bölge Savcısı George Gascon, "Bu masum çocukların toplumumuzda tahribata yol açan bir uyuşturucuyla temas ettiği bildirildi. Kendilerini koruyamayanları korumak, bizim ortak sorumluluğumuzdur. Ofisim, savunmasız çocukları bu tür tehlikeli maddelere maruz bırakan herkesi sorumlu tutacak" dedi.

KEFALETİ 4 MİLYON

Los Angeles Bölge Savcılığı'na göre; 22 yaşındaki Jestice James, oğulları Josiah ve Jestine'in ölümlerinde iki cinayet ve iki çocuk istismarı suçlamasıyla karşı karşıya... 4 milyon dolarlık kefalet karşılığında hapiste tutuluyor. Küçük çocuklar, Canoga Park'taki evlerinde tepkisiz halde bulununca hastaneye kaldırılmıştı. Josiah'ın zaten öldüğü açıklandı. Jestine kritik durumda geldi ve iki gün o da hayatını kaybetti.

VAKALAR ARTIYOR

Savcılar; annenin ölümcül uyuşturuculara veya çocukların bunlara erişimine dair ayrıntıları açıklamadı. Eyalet genelindeki yetkililer ve doktorlar, Los Angeles'ın en ölümcül uyuşturucusu olarak kabul edilen, son derece güçlü ve bağımlılık yaratan sentetik bir opioid olan fentanil nedeniyle ölen küçük çocuk sayısında artış olduğuna dikkat çekti.

Kaynak: HABER MERKEZİ