Bir çift kutup ayısı, Kanada'nın ücra bölgesindeki bir radar tesisinde çalışan işçiye saldırarak onu öldürdü. Bunun geçen yıldan bu yana ikinci vaka olduğu belirtildi. Saldırı, Kanada'nın kuzeydoğusundaki Nunavut topraklarında bulunan Brevoort Adası'ndaki tesiste gerçekleşti.

MÜDAHALE EDİLDİ

Şirket, "İki kutup ayısının saldırısı değerli çalışanlarımızdan birinin kaybına yol açtı" açıklamasında bulundu. Olay yerine müdahale edildi ve hayvanlardan biri uyutuldu. Diğeri ise kayıp...

DESTEK SAĞLANDI

Bu alan, Kanada'nın en kuzeyinde bulunan düzinelerce Kuzey Uyarı Sistemi karakolundan biriydi. Uçak veya füze saldırılarına karşı bir gözetleme görevi yapıyordu. Şirket, "Düşüncelerimiz ve dualarımız bu kayıptan etkilenen aile, arkadaşlar ve meslektaşlarıyla birlikte" ifadelerini kullanırken, mağdurun ailesine destek sağlandığını ve diğer çalışanlara danışmanlık hizmeti verildiğini de sözlerine ekledi.

KADIN VE OĞLUNU KATLETTİ

Kutup ayılarının insanlara saldırması nadir görülen bir durum ancak bu olay 2023'ten bu yana en azından ikinci ölümlü kaza olarak kayıtlara geçti. Geçtiğimiz yıl, aşılması zor kar fırtınasından çıkan bir kutup ayısı, Alaska'da bir kadını ve küçük oğlunu öldürdü.

Kaynak: HABER MERKEZİ