Güney Afrika'da, beyaz bir çiftçi ve iki işçisi tarafından vurularak domuzlara yedirildiği iddia edilen iki siyahi kadının davası büyük infiale yol açtı. 45 yaşındaki Maria Makgato ve 34 yaşındaki Lucia Ndlovu, ağustos ayında Polokwane yakınlarındaki bir çiftlikte yiyecek ararken vurularak öldürüldü.

DELİLLER SİLİNECEKTİ

Daha sonra delilleri yok etme amacıyla cesetlerinin domuzlara verildiği iddia edildi. Mahkeme, 60 yaşındaki çiftlik sahibi Zachariah Johannes Olivier ile çalışanları Adrian de Wet (19) ve William Musora'ya (50) cinayet davası öncesinde kefalet hakkı verilip verilmeyeceğini tartışacak.

PROTESTO GÖSTERİSİ

Üç adamdan henüz mahkemeye savunma sunmaları istenmedi. Bu, daha sonraki bir tarihte duruşma başladığında gerçekleşecek. Daha önceki duruşmalarda protestocular, şüphelilerin kefaletle serbest bırakılma talebinin reddedilmesi talebiyle mahkeme dışında gösteri yapmıştı.

IRKSAL GERGİNLİK

Makgato'nun kardeşi Walter Mathole, BBC'ye yaptığı açıklamada, olayın Güney Afrika'da siyahlar ve beyazlar arasındaki ırksal gerginliği daha da artırdığını söyledi. Kadınlarla birlikte çiftliğe giden Walter Mathole'un üzerine de ateş açıldı. Oradan kaçmayı başardı ve durumu polise haber verdi. Yapılan aramalarda domuzlar tarafından kısmen yenmiş cesetler bulundu.

Kaynak: HABER MERKEZİ