İki Alaska yerlisi kadını katleden ve birinin işkenceyle öldürülmesini videoya çekerken, "Herkes ölür" diyen Brian Steven Smith'e 226 yıl hapis cezası verildi. 30 yaşındaki Kathleen Henry ve 52 yaşındaki Veronica Abouchuk adlı kadınlar feci şekilde katledilmişti. Alaska Yüksek Mahkemesi Hakimi Kevin Saxby, cezayı verirken, "Her ikisine de bir insana yapılabilecek en korkunç muamele yapıldı. Bu resmen bir kabustu" dedi.

HİÇBİR DUYGU BELİRTİSİ GÖSTERMEDİ

Alaska'da ölüm cezası uygulanmıyor. Güney Afrika asıllı olan ve Eylül 2019'da Kathleen Henry'yi bir otelde işkence edip öldürmeden kısa bir süre önce ABD vatandaşlığı alan Smith, cezası açıklanırken hiçbir duygu belirtisi göstermedi.

HAYAT KADINI TELEFONUNU ÇALINCA!

2019 yılında bir hayat kadını, Smith'in kamyonundan cep telefonunu çalmıştı. İşkence ve cinayet görüntülerini buldu. Bunları bir hafıza kartına kopyaladı ve polise teslim etti. Smith, suçlarını itiraf etti. Her iki Alaska yerlisi kadın da batıdaki küçük köylerden geliyordu ve Anchorage'da yaşarken evsiz kalmışlardı.

TAMAMI JÜRİYE İZLETİLDİ

Hafıza kartındaki videolar jüriye duruşma sırasında gösterildi. Polis sorgusu sırasında Smith, karısı şehir dışındayken Anchorage'dan aldığı Abouchuk'u öldürdüğünü belirtti. Kurbandan duş almasını istedi ancak bunu reddedince sinirlendi. Garajdan bir tabanca aldı ve kafasına ateş etti. Cesedini Anchorage'ın kuzeyine attı. Polise bu yerin tarifini verdi. Yetkililer daha sonra üzerinde kurşun yarası olan bir kafatası buldu.
 

Kaynak: HABER MERKEZİ