BBC'ye konuşan bir Fransız yetkili, ülkenin Calais ve Dunkirk açıklarında bir olay meydana geldiğini söyledi. Bir tekneden 50'nin üzerinde göçmen kurtarılırken çalışmaların devam ettiğini belirtti.

DESTEK SAĞLADILAR

İngiliz Sahil Güvenlik; arama kurtarma birimi ve İngiliz Sınır Kuvvetleri gemisini yardıma göndererek Fransız Sahil Güvenlik'e destek sağladığını doğruladı. Rüzgarlı hava koşullarının ardından göçmenleri taşıyan çok sayıda tekne, kuzey Fransa'daki plajlardan denize açılmıştı.

YOĞUN SİS VARDI

Gris-Nez Bölgesel Operasyonel Gözetim ve Kurtarma Merkezi (CROSS), olaydaki tekneyi sis nedeniyle görüş mesafesinin azaldığı bir bölgede tespit etti. Burada bulunan kişileri, İngiliz Sahil Güvenlik botu ve Fransız yetkililere ait çok sayıda gemi kurtardı.

KORKUNÇ TEHLİKELER

Teknede 56 göçmen vardı. Mürettebat olay yerine vardığında iki kişi baygındı ve daha sonra öldüler. 54 kişi ise güvenli bir şekilde Calais limanına geri getirildi. İngiltere hükümet sözcüsü, trajik olayın yaşandığını doğruladı. Bunun; küçük teknelerle geçişlerin korkunç tehlikelerini vurguladığını söyledi.

Muhabir: Tamer Ayeri