Etli Nohut Pilavı

Etli Nohut Pilavı tadının güzel olmasının yanı sıra faydalarıda çok fazla olan besin değerleri yüksek olan bir ana yemektir. Ramazan ayında iftar sofralarından eksik olmaması gereken iftarda yenmesi gereken bir ana yemektir.

Etli Nohut Pilavı nasıl yapılır?

İftar vakti için Etli Nohut Pilavı’nın yapılışını ve yaparken hangi malzemelere ihtiyacınız olduğunu aşağıda belirtiyorum:

Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 2,5 su bardağı su
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 250 gr. Kuşbaşı et (haşlamalık et)
  • 2 orta boy soğan
  • 1 su bardağı nohut (akşamdan ıslatılmış)
  • Tuz
  • 1/4 limon suyu

Etli Nohut Pilavı için gerekli malzemelerin ne olduğunu öğrendik şimdide nasıl yapıldığına bir bakalım:

  • 2 su bardağı pirincimizi ılık, tuzlu ve limonlu suda yarım saat bekletelim.
  • Basınçlı bir tencereye etlerimizi ve önceden ıslatılmış nohutlarımızı alıyoruz, üzerlerine 2 parmak aşacak kadar sıcak su ve tuz ekliyoruz ve etler ve nohutlar yumuşayana dek haşlıyoruz.
  • Bir başka tencereye sıvı yağımızı alıp küp küp doğranmış soğanlarımızı pembeleşinceye dek haşlıyoruz. Pirinçlerimizi ise nişastası gidene dek birkaç kere suda yıkadıktan sonra iyice suyundan süzüp soğanlarımızın olduğu tenceremize alıp şeffaflaşana kadar kavurmaya devam ediyoruz.
  • Etlerin ve nohutların haşlanma suyunu 2,5 su bardağına tamamlayıp tenceremize ilave ediyoruz. Hemen ardından 1/4 limon suyumuzu ekleyip ağır ateşte pirinçlerimiz suyunu çekene dek pişirelim.
  • Pilavı ateşten alıp etleri nohutları ekleyip karıştıralım.
  • 15-20 dakika demlendirdikten sonra Etli Nohutlu Pilavımız servise hazır hale gelmiş olacaktır.

Hayırlı iftarlar, Afiyet olsun!

Editör: Vesim Parlar