Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın kuzenlerinden Harun Esad ve oğlu Lazkiye'nin Kardaha kentinde evlerine düzenlenen bir baskında öldürüldüğü iddiası sosyal medyada hızla yayıldı. İddiaya göre, Beşar Esad da bu saldırı sırasında yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Ancak, bu iddialar henüz resmi bir kaynak tarafından doğrulanmadı ve konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

Esad'a suikast oğlu öldü... Gerçek ne çıktı - Resim : 1

(Beşar Esad'ın kuzeni Harun Esad ve oğlu)

Suriye iç savaşı sürecinde, Beşar Esad'a yönelik öldürüldüğüne dair iddialar sık sık gündeme gelmiş, ancak genellikle yalanlanmıştı. Aydınlık yazarı Mehmet Yuva da Beşar Esad'ın oğluna yönelik bir suikast girişimi olduğu iddiasını köşesine taşıdı. Yuva'nın yazısında şu ifadeler yer alıyor:

"Beşar Esad'ın bir suikasta uğradığı, bir oğlu ve yeğeninin öldürüldüğü ve kendisinin ağır yaralandığı haberlerini Şam'daki dostlarımıza sorduk. Onlar da bu mesajı paylaştı:

'Psikolojik harp propagandasıdır. Bayramda ailesiyle halkla birlikte iftarlara katılması, parklardaki çocukların oyunlarına eşiyle birlikte iştirak etmesi, İsrail ve Suriye sahasındaki memur piyonlarını çıldırtmaktadır.'"

Yuva'nın ifadelerine göre, söz konusu iddiaların psikolojik harp propagandası olduğu ve Esad'ın ailesiyle birlikte halk arasında aktif bir şekilde yer almasının, bazı çevrelerde rahatsızlık yarattığı vurgulanmış.

Esad'a suikast oğlu öldü... Gerçek ne çıktı - Resim : 2

Nasrallah ve ailesi, Heniyye ve ailesi, İran ve ailesi, Lübnan ve ailesi, Irak ve ailesi, Yemen ve ailesi gibi onurlu ülkelerin liderleri ve aileleri gibi, Suriye lideri Esad ve ailesi de emperyalizme ve Siyonizme karşı durarak, Suriye ve bölgedeki etnik ve dini ayrımcılığı körükleyen hain hiziplere karşı mücadele etmek için yaşıyorlar. Bu onurlu yolda şehit olmaktan çekinmiyorlar. Vatansever liderler ve halklar, vatan ve bağımsızlık mücadelesinde en değerli varlıklarını feda etmekten kaçınmazlar. Ancak vatanını ve onurunu satanlar bu anlayışı asla kavrayamazlar.

Neo-Nazi Netanyahu ve çevresi, Filistin'de çocukları katlederek, direnişin liderlerine ve onların ailelerine suikast düzenleyerek Filistin direnişini ve umudu yok edebileceklerini düşünüyorlar. Ancak bu, bir acizlik, bir gaflet ve bir hezeyanın ürünüdür.

Düşmanlara karşı yaşamaya ve mücadele etmeye devam edeceğiz. Zafer elde edene kadar direneceğiz. İsrail kaynaklı ve onun destekçisi olanların sosyal medyada yayınladığı bu tür haber ve iddialara inanmayın. Şehitlerimiz olduğunda, onları gizlemeyiz veya inkar etmeyiz. Onları omuzlarımızda yüceltir, onlara saygı gösteririz.

Kaynak: HABER MERKEZİ