ABD Yüksek Mahkemesi , Teksaslı bir mahkumun iğneyle öldürülmesine bir saatten az bir süre kala infazın ertelenmesine karar verdi. Bu, davadaki mağdurun ailesi için "yıkıcı" ve erteleme alan adam için "umut verici"ydi. 47 yaşındaki Ruben Gutierrez'in idamının ne kadar erteleneceği hatta gerçekleştirilip gerçekleştirilmeyeceği henüz belli değil.

TESTLER TAMAMLANACAK

Gutierrez'in avukatı Shawn Nolan, erteleme haberinin kendilerini uzun zamandır bildikleri bir şeyi kanıtlamaya bir adım daha yaklaştıracağını söyledi. Nolan, USA TODAY'e yaptığı açıklamada, "Bay Gutierrez, bu davadaki kurbanı öldürmediğini kanıtlamak için on yıldan uzun süredir DNA testi talep ediyor. Erteleme kararıyla birlikte DNA testleri de tamamlanabilecek" dedi.

HIRSIZIM AMA KATİL DEĞİLİM

Gutierrez, 1998 yılında 85 yaşındaki emekli bir öğretmen olan Escolastica Harrison'ın öldürülmesinden dolayı idama mahkûm edilmişti. Gutierrez, Harrison'ı soymayı planladığını kabul etti ancak birlikte olduğu iki adam içeri girdiğinde evinin dışında olduğunu savundu.

GECİKTİRME TAKTİĞİ

Hiçbir zaman olayların şiddete dönüşeceğini düşünmediğini ve DNA testinin kendisini temize çıkarabileceğini söyledi. Ancak DNA talebi, temyiz süreci boyunca defalarca reddedildi. Kurbanın akrabası Saenz ise "Bu sadece bir geciktirme taktiği" dedi. Mahkeme kayıtlarında Gutierrez'in 1999'daki duruşmasında bilerek DNA testi yaptırmadığı vurgulandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ