İçişleri Bakanı Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı süresince düzensiz göçle mücadelenin aralıksız devam ettiğini ve bu kapsamda mobil göç noktası araçlarıyla gerçekleştirilen "Kalkan-24" denetimlerinde bin 456 düzensiz göçmenin yakalandığını bildirdi.

Bakan Yerlikaya, açıklamasında şunları kaydetti:

"İnsan kaçakçılığı yaparak ülkemizi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye çalışan organizatörlere ve düzensiz göçmenlere asla fırsat vermeyeceğiz. Valiliklerimiz ve Göç İdaresi Başkanlığımız koordinesinde, polisimiz, jandarmamız ve sahil güvenliğimiz tarafından 165 mobil göç noktası aracıyla 60 ilde gerçekleştirilen Kurban Bayramı denetimlerinde toplam 35 bin 159 kimlik kontrolü yapıldı. Bu denetimler sonucunda bin 456 düzensiz göçmen tespit edilerek ilgili Göç İdaresi Müdürlüklerine teslim edilmiş ve sınır dışı işlemleri başlatılmıştır."

Son olarak, Bakan Yerlikaya valilikler, Göç İdaresi Başkanlığı ve denetimleri yapan güvenlik güçlerini tebrik ederek, "Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle." ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ-İHA