İsmailağa Cemaati’nde Cübbeli Ahmet Hoca ile yakınlığıyla bilinen Hüseyin Çevik Diamond Tema konusuyla ilgili Cübbeli Ahmet Hoca'ya destek çıktı. Yer6' adlı sosyal medya kanalında katıldığı bir tartışma programında, Hz. Muhammed'in evlilikleri ile ilgili ifadeleri nedeniyle bir süredir tartışılan Youtuber Diamond Tema hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

S 30B5717F825854A55763353F62Efbcb8Db43Ec0F

CÜBBELİ AHMET'E LAF ETTİRMEDİ

Diamond Tema ile ilgili tartışmalara herkes bir yorum yaparken, Hüseyin Çevik de konuştu. Hz Aişe'nin gündem olmasıyla ilgili rahatsızlığını dile getiren Çevik; 'Kendine Müslümanım diyen zavallılar Hz. Aişe annemizin hakaret görmesine seviniyor siz Müslüman değil insan bile olamazsınız...' dedi. Diamond Tema'nın 'Cübbeli Ahmet gelse bile sonuç değişmezdi. Kuran'a savaş açmış biri. Neymiş Cübbeli Ahmet gelse de değişmezmiş, Cübbeli Hoca'yı da alt ederim diyor... Allâme-i cihana bak... Tabii allâme-i cihan...' ifadelerini kullandı. 

0X0 Cubbeli Ahmet Hoca Saglik Durumu Nasil Ahmet Mahmut Unlu Kalp Ameliyatina Alindi 1653367544350

'DOĞRU YAPILMIŞ'

Cübbeli Ahmet Hoca olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü katıldığı programda programda Cübbeli Ahmet, Diamond Tema'ya soruşturma açılmasını doğru bulduğunu ifade etmiş ve "Doğru yapılmış. Benim 'Rasûlullah'ın Aişe Annemiz ile Evlenme Yaşı' diye kitabım var. Orda anlattım. Birçok Arapça kaynaktan araştırdım. Hz. Aişe'nin evlendiğinde yaşı kesinlikle 17-18." demişti. 6 yaşında evlilik iddiaları ile ilgili ise Arap toplumunda kadınların yaşlarının adet görmeye başladıktan sonra sayıldığı bu durumda da 16-17 rakamına ulaşıldığını savundu. Diamond Tema ise söz konusu programda kızların adet gördükten sonra yaşlarının sayıldığı ile ilgili bir kaynak bulamadığını iddia etmişti. 

Diamond Tema

NE OLMUŞTU?

Uzun yıllardır kendi ismiyle açtığı YouTube kanalında din, felsefe ve tarih gibi konularda paylaşımlar yapan Diamond Tema en son Asrın Tok ile ''Yer6'' isimli kanalda, ''şeriat'' konulu bir video ile gündeme gelmişti. Tema'nın programdaki sözlerinin ardından hakkında soruşturma başlatıldı. 

Kapak 001246

"BUNU BU HAFTA YAŞAMAK İSTEMEDİM"

Bunun ardından yaşadığı Arnavutluk'a dönen Diamond Tema yeni bir yayın açarak düşüncelerini dile getirdi. Kendisi hakkında ölmesini isteyen insanların olduğunu belirten Diamond Tema, "Bir daha Türkiye'ye geldiğimde istiyorlarsa tutuklarlar, nezarete atarlar, mahkemeye çıkarız, ifade veririz. Hiç problem değil ama ben bunu bu hafta yaşamak istemedim."

Diamond Tema M3Wy Cover.jpg

"O ZEVKİ TATTIRMAYACACAĞIM"

Bu olay gündemdeyken, herkes benim ölmemi, hapse atılmammı istiyorken internette ters kelepçeyle fotoğraflarımın paylaşılmasını istemiyorum. Bunları mutlu etmek istemiyorum. Ya gördünüz mü, siz bak ne hale geldi demelerini istemiyorum. O zevki tattırmayacağım." ifadelerini kullandı.

S 515Cafee41B1A93Ebe3B747F9A71Ee121C134B36

"MUHALEFETTEN SES ÇIKMIYOR"

Diamond Tema konuşmanın devamında muhalefet partilerinden bahsetti ve "Muhalefet partilerinden ses çıkmıyor. Bu ülkeye şeriatın gelmesi gerektiğini söyleyen bir adama karşı Laikliği ve Cumhuriyeti savunuyorum. Ben bu ülkeyi savunuyorum. Bugün beni harcarlar, sustururlar; yarın sıra size gelir." dedi. 

Kaynak: DEMET SAROVA