Nijerya'nın ikinci büyük yerleşim yeri Kano'da, yüksek yaşam maliyetlerine karşı düzenlenen protestoların, yaygın yağma ve mal tahribatına sebep olduğu gerekçesiyle sokağa çıkma yasağı getirildi. Valilik ofisi, eyalette bu tarz eylemlerin tamamen yasaklandığını belirtti.

DÖRT KİŞİ YARALANDI

Ülke çapındaki protestoların ilk gününde en kalabalık tepki Kano'da görüldü. Tüm büyük kentlerde göstericiler sokaklara döküldü ve "Açız" gibi sloganlar attı. Polis, Kano şehrinde binlerce göstericiyi dağıtmak için gerçek mermi ve göz yaşartıcı gaz kullandı. Kalabalığa sıcak su da sıkıldı. Dört kişi yaralandı ve hastaneye kaldırıldı.

659D2Ddbdcfd5D91Ee156E6B1Bd16283

BİTKİSEL YAĞLAR ALINDI

Göstericiler daha önce Vali Abba Kabir Yusuf'un evinin önünde lastik yakmıştı. Yağmacılar ayrıca evinin yakınındaki bir depoya da girdi. İnsanların 25 litrelik bitkisel yemeklik yağlar ve çeşitli ürünleri götürdüğü görüldü.

20 MİLYON CİVARI!

Sokağa çıkma yasağı, protestoların devam etmesini fiilen engelliyor ve tüm sakinlerin evlerinde kalması bekleniyor. Nijerya'da 2006 yılında yapılan son nüfus sayımına göre Kano'nun nüfusu 9.4 milyon olarak belirlenmişti. Resmi olmayan tahminlere göre ise şu anki nüfus 20 milyon civarında. 10 gün sürmesi planlannan protestolar, sosyal medya aracılığıyla organize edildi. 

MECBUR KALDIK

Valilik sözcüsü, Kano'daki protestoların barışçıl olduğunu, ancak haydutlar tarafından başlatılan "yaygın yağmalama, mülk tahribatı ve şiddet" nedeniyle sokağa çıkma yasağının ilan edildiğini belirtti. 

Muhabir: MÜNEVVER BEYZA MORGİL