Paris 2024 Olimpiyatları'nın açılış töreni dün akşam gerçekleştirildi. "Farklılıklarımızla biriz" teması etrafında şekillenen törende, LGBTİ+ mesajları dikkat çekti. Bu durum, HÜDA PAR yetkililerinin tepkisini çekti. Parti yetkilileri, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulunarak Türkiye'nin organizasyondan çekilmesini önerdi.

Açılış törenini yayınlayan TRT Spor, LGBTİ+ mesajlarının ardından yayını kesmişti. HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Şahzade Demir, Türkiye'nin olimpiyatlara katılmasını ve TRT'nin yayınına tepki gösterdi. "Bu olimpiyata ve bu çirkefe Türkiye’nin katılmış olması ve bu rezaletin TRT'de yayınlanması rezalettir. Türkiye bu olimpiyatlardan en kısa zamanda çekilmelidir," dedi.

HÜDA PAR Medya Başkanı Yunus Emiroğlu, "Sayın Cumhurbaşkanı, Türkiye olarak siyonist katillerin ve sapkınların olduğu bir organizasyonda bizim ne işimiz var? Ayrıca sapkın grupların gösterilerinin TRT'den verilmesi ne anlama geliyor? Türkiye bu organizasyondan çekilmelidir," şeklinde konuştu.

HÜDA PAR Sosyal İşler Başkanlığı ise, “Soykırımcı İsrail'in de katıldığı Olimpiyatların açılışında ahlaksız eğlencelere yer verilmesi ve TRT'nin bunu canlı yayında göstermesi, milletimizin değerlerine kötülük yapmaktan başka bir şey değildir,” ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ