13 Haziran 2023 günü yapılan operasyonda Jos Leijdekkers yaklanamamış ancak onun ortağı olduğu iddia edilen ve daha önce Türkiye’deki bir operasyonda tutuklanan A. Alp Ü. ile birlikte 23 kişi yakalanarak gözaltına alınmıştı.

Mafya üyelerinin 1 milyar TL’lik mal varlığına el konulmuştu. Operasyonlarda 100 milyon TL nakit ve mücevherat ele geçirilmişti.

Şüphelilerin Avrupa’da tonlarca uyuşturucunun sevkiyatını yaptığı ortaya çıkmıştı.

Adalet.tv’de yer alan habere göre Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) kararıyla, Hollandalı uyuşturucu baronu Joseph Johannes Leijdekkers’ın Türkiye ayağını yöneten A.A.Ü. hakkında tahliye kararı veren 15. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı O.A. ve mahkeme üyeleri A.A. ile V.G. açığa alındı.

Uyuşturucu satıcılarına yönelik 2023 yılında düzenlenen operasyonlarda yakalanan 51 şüpheli hakkında 82 yıla kadar hapis talebiyle dava açılmıştı. 15 tutuklu sanık, İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı.

Mahkeme tahliye etti

Gece 02.30’a kadar süren duruşmanın ardından duruşma savcısının dosyaya hakimiyeti ile yargılanan tüm sanıkların tutukluluk halinin devamını talep etti.

Dosyada bulunan deliller, kara para aklanmasına ilişkin hazırlanan kapsamlı MASAK raporuna rağmen Ağır Ceza Mahkeme başkanı 15 sanığın da tahliyesine karar verdi.

Tahliye edilen sanıklar izini kaybettirdi. Savcılık ise tahliye kararına itiraz etti.

720 bin dolar rüşvet

HSK1. Dairesi, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un da oluruyla Ağır Ceza Mahkeme başkanı O.A. ile ilgili soruşturma izni verdi. Alınan bilgiye göre HSK Teftiş Kurulu Başkanlığı’nca tahliyelerin araştırılması için müfettiş görevlendirildi.

Savcılık kaynaklarından alınan bilgiye göre; İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na mail yoluyla gelen bir ihbarda; O.A. ve A.A.Ü ve çete üyelerinin tahliye edildikleri duruşmadan bir gün önce mahkeme başkanı ile tahliye kararı için 720 bin dolara anlaştıkları iddia edildi. Müfettiş raporu doğrultusunda HSK, 3 hakimi de açığa aldı. Soruşturma devam ediyo

Kaynak: HABER MERKEZİ