UEFA Avrupa Ligi'ndeki ikinci maçında temsilcimiz Fenerbahçe, Hollanda ekibi FC Twente ile karşılaştı. Karşılıklı gollerle geçen mücadele 1-1 sona erdi. Fenerbahçe'nin tek golü Sırp yıldız Dusan Tadic'ten geldi.

Tadic-3

TADIC, HOLLANDA BASININDA! 


Hollanda'nın önde gelen gazetelerinden olan Voetbal Niewus'un, "Tadiç eski aşkına acı verdi ve Twente'ye karşı beraberlik golünü attı" başlıklı haberinde, ilk yarı baskın oynayan ev sahibi takımın, ikinci yarı karşısında bambaşka bir Fenerbahçe bulduğuna işaret edildi.

TADIC2 (1)
Ülkenin önde gelen gazetelerinden De Telegraaf, "FC Twente, Fenerbahçe karşısında yaşadığı acı anıyla yüzleşebilecek mi?" başlığını atarken, Volkskrant gazetesi, "Yıldız antrenör Mourinho için önemli olan tek şey kazanmaktır. Twente'nin Fenerbahçe karşısında şansı var mı?" diye soruyordu.

TADIC-1

Hollanda medyası, en çok, dünyanın en iyi teknik direktörleri arasında gösterilen ve "The Special One" olarak adlandırılan Jose Mourinho'ya vurgu yapıyordu.

Hollanda Televizyonu'na göre, Fenerbahçe ikinci yarı baskıyı arttırmaya çalışsa da, "özensiz" bir görünüm sergiledi. Ancak, Hollandalı yıldız Sofyan Amrabat'ın, "kimsenin görmediği bir açıklık bularak, Tadiç'i Twente kalecisiyle karşı karşıya bıraktı ve Twente'ye büyük bir darbe indirdi” denildi.

De Telegraaf gazetesi de, Tadiç'i başlığa taşıdı. "Duşan Tadiç attığı golle, eski kulübü Twente'nin hak ettiği galibiyeti önledi" başlıklı haberde, Hollanda ekibinin, "Türk yıldızlar topluluğuna karşı üstünlük sağladığı" vurgulandı.


 

Kaynak: Haber merkezi