Lübnan’da roketlerin düştüğü Dahiya’dan sıcak gelişmeleri saniye saniye aktaran tv100 ekibi canlı yayında büyük bir tehlike atlattı. Roketin düştüğü bir alana ilk olarak ulaşan muhabir Sertaç Murat Koç ile kameraman Murat Sipahi olay yerini görüntülemeye çalışırken Hizbullah tarafından engellenerek yayın kesilmeye çalışıldı.

GERİLİM TIRMANIYOR

Lübnan'da Hizbullah'ın çağrı cihazlarının patlatılması ve akabinde Hizbullah lideri Nasrallah’ın öldürüldüğü saldırı sonrasında İsrail-Lübnan ve İran hattındaki gerilim tırmandıkça tırmanıyor.

İsrail ve Lübnan arasında devam eden roketli saldırılarla birlikte tv100’de ilk günlerden bu yana bölgeden anbean canlı yayınlarını sürdürüyor.


Tv100 ekibinden muhabir Sertaç Murat Koç ve Kameraman Burak Sipahi sıcak noktalardan son gelişmeleri tv100 izleyicileriyle paylaşıyor.

HİZBULLAH'TAN MÜDAHALE

Hizbullah’ın kalesi olarak bilinen Dahiya kenti adeta bir hayalet kente döndü ve sürekli bombardıman altındayken canlı yayın bağlantısı sırasında tv100 muhabiri Sertaç Murat Koç ile kameraman Burak Sipahi Hizbullah’ın engellemesiyle karşılaştı.

Yayında roketin düştüğü sıcak noktaya arama kurtarma ve sağlık ekiplerinden de önce ulaşan tv100 ekibi canlı yayını sırasında Hizbullah’ın yayını kesme çabasıyla karşı karşıya kaldı.

Muhabir Sertaç Murat Koç, izinli bir yayın yapıldığını defalarca kez tekrar etmesine rağmen askerlerin baskısıyla bölgeden uzaklaştırıldı ve ayrılırken de bir süre basın aracı takip edildi.

Kaynak: Haber merkezi