Tanınmış bir Vietnamlı iş adamı; şirketinin değerini yanlış şekilde şişirerek, hissedarlarını 144 milyon dolar dolandırdığı gerekçesiyle suçlu buldu.

İKİ HAFTALIK DURUŞMA

Hanoi Halk Mahkemesi, 49 sanığın suç ortağı olarak adlandırıldığı iki haftalık bir duruşmanın ardından 48 yaşındaki Trinh Van Quyet'i 21 yıl hapse mahkum etti. Bu haberi devlet tarafından işletilen VN Express bildirdi.

HAYALİ SERMAYELERLE

Milyarder; bir havayolu, oteller, tatil köyleri ve golf sahaları da dahil olmak üzere geniş gayrimenkul varlıklarına sahip olan FLC Group'un başkanı ve kurucusuydu. İddianameye göre; Quyet, 2016 yılında şirketi halka açmadan önce, grubun genel müteahhitlik iştiraki FLC Faros'un değerini hayali sermaye katkıları bildirerek, sahtekarlıkla şişirdi.

AYRINTILAR AÇIKLANMADI

İddianameye göre; şirket ilk halka arzda 391 milyon hisseyi yaklaşık 30.000 yatırımcıya satarak, 144 milyon dolar dolandırdı. Quyet'in suç ortakları arasında, tutarsızlıkları bilmelerine rağmen halka arzı onaylayan Vietnam Devlet Menkul Kıymetler Komisyonu ve Menkul Kıymetler Saklama Merkezi yetkilileri de vardı. Sanıklar hakkında verilen kararlara ilişkin ayrıntılar henüz açıklanmadı.

Kaynak: HABER MERKEZİ