Polis; Kaliforniyalı bir çiftin, kendilerine "silah doğrultan" bir hırsızdan kaçmak için Hawaii'deki bir yanardağa tırmandığını söyledi. Maui Polis Departmanı; 29 yaşındaki kadın ve 31 yaşındaki erkek kurbanın dahil olduğu şaşırtıcı olayın, Maui'deki Piilani Otoyolu'nda gerçekleştiğini belirtti.

Çift, kiralık bir Ford Mustang sürüyordu. Bu sırada farları kapalı bir otomobil tarafından takip edildiler ve aracın yanlarından geçmesine izin verdiler. Kısa bir süre sonra, otomobil yolun ortasında durdu ve erkek sürücü araçtan inip kurbanlara silah doğrulttu.

GÖZALTINA ALINDI

Onlara arabalarından inip yürümeye başlamalarını söyledi. Hırsız, Mustang'i çalarak oradan uzaklaştı ancak bir anda durup kurbanlara yöneldi. Bu sırada çift, çalı ve kayaların arkasına saklandı. Kurbanlara seslenen hırsız,  arabayı geri isteyip istemediklerini sordu.

Çifti aramaya devam etti, bu sırada tabancayla en az bir el ateş açtı. İkili daha sonra saklandıkları yerden çıkarak Haleakala Yanardağı'nın zirve bölgesine doğru yürüyüşe başladı! Yaklaşık 24 saat sonra, zirveye ulaşmadan önce, bir grup yürüyüşçü ve park bekçisi onları buldu. Polise göre; 35 yaşındaki Christopher Helmer adlı hırsız dört gün sonra olaysız bir şekilde gözaltına alındı.

Kaynak: HABER MERKEZİ