Ayak bileklerinden kesilmiş efsane beyzbolcu Jackie Robinson'a ait heykel, birkaç gün sonra Kansas'taki bir çöp kutusunda yanmış halde bulunmuştu. Hakim, Ricky Alderete adlı kişiye farklı davalardan dolayı toplam 15 yıl hapis cezası verdi.

YENİSİ DİKİLECEK

Heykelin yerine yenisi dikilecek. İtfaiyeciler, hırsızlıktan beş gün sonra yaklaşık 11 kilometre uzaklıktaki çöp tenekesi yangınına müdahale ederken, heykelin yanmış kalıntılarını bulmuştu.

EN ÜST SEVİYEDEN

Alderete hırsızlıktan suçlu bulundu. 41.500 dolar tazminat ödemesi emredildi. Farklı hırsızlık suçları da birleştirilince hapis süresi 15 yıla çıktı. Mahkeme, bu olaylardaki yaptırımı, en üst seviyeden uyguladı.

ÇOK UTANIYORUM

Ricky Alderete, "Uyuşturucunun beni ele geçirmesine izin verdim ve birçok kötü karar verdim. Bunu inkar etmeyeceğim. Asla kimseyi incitmek istemedim. Utanıyorum, mahcup oluyorum. Her şeyi kabul ediyorum. Buna hazırım. Şu anda olmam gereken yerde olduğuma inanıyorum. Çünkü böyle devam edersem ölecektim" dedi. Heykeli çalınan Robinson, Brooklyn Dodgers'a katılmadan önce Kansas City Monarchs takımında oynadı. Nesiller boyu siyahi beyzbol oyuncularının yolunu açtı. Sadece bir spor efsanesi değil aynı zamanda sivil haklar ikonu olarak da kabul edilir. 1972'de hayatını kaybetmişti.
 

Muhabir: Lila Okyanus