Hindistan Polisi, güney Hindistan'da en az 151 kişinin ölümüne yol açan çok sayıda heyelanın ardından yüzlerce kurtarma görevlisinin çamur ve enkazlar arasında arama yaptığını söyledi. Çay tarlaları ve köylerde etkili olan sağanak yağışların çamur ve su baskınlarına yol açması sonucu çok sayıda heyelan meydana geldi.

AĞAÇLAR KÖKÜNDEN SÖKÜLDÜ

Polis memuru Aijaz, Wayanad bölgesindeki engebeli alanlarda meydana gelen toprak kaymalarında 186 kişinin daha yaralandığını, evlerin yerle bir olduğunu, ağaçların kökünden söküldüğünü ve köprülerin yıkıldığını söyledi.

187 KİŞİ KAYIP

Eyaletin sözcüsü olan Manoj, 187 kişinin kayıp olduğunu söyledi. Şimdiye kadar yetmiş yedi ceset teşhis edildi ve çoğunlukla yakınlarına teslim edildi. Tıkalı yollar ve engebeli arazi çalışmaları oldukça zorlaştırıyor.

YÜZLERCE EV YIKILDI

Yetkililer, felaket bölgesine 20.000 litre içme suyu taşıyan araçlar gönderdi. Yapılan açıklamada, geçici hastanelerin de kurulduğu belirtildi. Hindistan'ın Press Trust haber ajansı, Mundakkai ve Chooralmala bölgelerinde 300'den fazla evin yıkıldığını bildirdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ