Almanya İçişleri Bakanı, geçen yıl federal polis memurlarına yönelik yaklaşık 3.000 saldırının kaydedildiği raporu "şok edici bir rekor" olarak nitelendirdi. Nancy Faeser; 2023 yılında 2 bin 979 polis memurunun saldırıya uğradığını gösteren verileri sundu.

88'İ ÇALIŞAMAYACAK

Rakamlar; verilerin 2001'de toplanmaya başlanmasından bu yana bir rekor olarak kayıtlara geçti. 88 memurun çalışamayacak kadar kötü yaralandığı belirtildi. Federal Polis'e göre; saldırılar neredeyse her zaman fiziksel şiddet içeriyordu. Çoğu rutin görevler sırasında, devriye gezerken, soruşturmaları yürütürken veya sınır dışı etmelere eşlik ederken gerçekleşti.

FUTBOL MAÇLARINDA

Federal polis, tren istasyonları ve havaalanları da dahil olmak üzere sınır korumasından sorumludur. Saldırıların önemli bir kısmı demir yolu operasyonları sırasında gerçekleşti. Olaylar ayrıca etkinlikler ve futbol maçları sırasında da meydana geldi.

ALKOL VE UYUŞTURUCU

Raporda saldırganların %78'inin erkek ve yaş ortalamasının 33 olduğu belirtiliyor. Neredeyse yarısı alkol veya uyuşturucu etkisi altındaydı. Birçoğu polis tarafından tanınıyordu ve neredeyse dörtte biri sabıkalı suçlulardı. Saldırganların neredeyse yarısının Almanya pasaportu vardı.

Kaynak: HABER MERKEZİ