Gazeteci Fatih Altaylı’nın YouTube programı Teke Tek'in son konuğu Menzil Cemaati'yle ilgili haberleriyle dikkat çeken gazeeteci İsmail Arı oldu. İsmail Arı'nın Türkiye'nin en fazla müridi bulunan tarikatlarının başında gelen ve son dönemde aralarında yaşadıkları anlaşmazlıklarla da gündeme gelen Menzil'le ilgili anlatıklarıyla dikkat çekti. 

S 6546Ee2042Bb65Efddaf87A1A7A09De85B3Dd641-2

SERVETLERİNE VE KAYNAKLARINA DAİR KONUŞTU

"Hangi taşı kaldırsanız altından Menzil Tarikatı çıkıyor." diyen gazeteci  tarikatın gelir kaynaklarından bahsetti. Öte yandan gelecekte Türkiye için bir tehdit olabileceklerine ışık tuttu. Altaylı'nın, "Türkiye'deki menzil gerçeğini açıklar mısın?"a karşılık Arı; "Kocaman bir holding görüyorum aslında. Fethullahçılar yerini çok hızlı bir şekilde doldurduklarını görüyorum. Kızılay'ın bir ihalesini Menzil bağlantılı bir şirketin aldığını öğrendim ve bunu haberleştirdim. Şirketin resmi sahibi aynı zamanda Emsey Hastanesi'nin muhasebe müdürü ve Kızılay'a kan malzemesi satıyor. Milyonlarca dolarlık. Sosyal medya hesaplarında çok açık zaten. Gerçek Menzil ile boy boy fotoğrafları var." dedi. 

Covid 19 P C R Test Merkezi

KIZILAY DETAYI GÜNDEM OLMUŞTU

İsmail Arı sözlerine şöyle devam etti: "Ferhat Danışman isimli bir Menzil Cemaati'nin müridi veya önemli ismi. İlk defa o zaman karşıma çıktı. İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü şimdiki Sağlık bakanımız o zaman iyi sağlık müdürüydü. Onun döneminde bir ihale yapılıyor. İhalede şunun için, hastanelerde, kamu hastanelerinde. Covid-19 testi Kızılay'dan 2019'da ihale alan Menzilciler. O zaman herkes Covid-19 testi yaptırdı. Hepimizin testini menzilciler yaptı. Milyonlarca lira para aktardılar..."

İsmail Arı programda ayrıca Kızılay'ın, 6 Şubat depremi sırasında ihalesiz olarak Menzil Cemaati şirketi Nakış Gıda’dan milyonlarca liralık alım yaptığını iddia etti. 

Muhabir: LİLA OKYANUS