Diyanet İşleri Başkanlığı son yıllarda adeta "dini liderlik" sıfatına sahipmişçesine gündemdeki konular hakkında mutlaka bir açıklama ya da görüş yayımlıyor. Öyle ki MHP lideri Devlet Bahçeli geçen yıllarda yaptığı bir konuşmada, "Diyanet İşleri Başkanı'na 'dini lider' demek, İslam'ın mesaj ve ruhuyla taban tabana zıttır... İslam'da ruhban sınıfı yoktur" sözleriyle Diyanet'in bu tutumunu eleştirmişti.

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ölümü sonrası gözler Diyanet İşleri Başkanlığı'na çevrildi.

Gülen'in ölümünün ardından iki günlük sessizliğin ardından Diyanet ancak bugün bir açıklama yayımladı. Açıklamada, "Onun hesabı artık Mahkeme-i Kübra’da görülecektir" denildi.

Açıklamada Fetullah Gülen için "hamasi söylemlerle, bâtınî yorumlarla, yapmacık başarı hikayeleriyle bağlılarını mankurtlaştıran FETÖ elebaşı" ifadeleri kullanıldı.

Diyanet'in açıklamasında din konusundaki cehaletin telafisi zor ve büyük felaketlere sebep olduğu vurgulandı. Açıklamada, "Bu vesileyle şu önemli hususu yeniden ifade etmek isteriz. Yıllardır ülkemizde ve İslam coğrafyasında sûret-i haktan görünerek her türlü kötülüğü mübah görerek işleyen emperyalist destekli, haşhaşi ruhlu bu karanlık yapı açıkça göstermiştir ki; din konusundaki cehalet ya da yanlış bilgi, telafisi zor ve büyük felaketlere sebep olabilmektedir" denildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ