İşinizi yapabilecek kadar iyi hissettiğinizi düşündüğünüz için hiç işe hasta hissederek gittiniz mi? "İşyerinde hazır bulunma"; çalışanların hastalığa rağmen ofise gelmelerine, fazla mesai yapmalarına, hastalık veya tatil iznini kullanmayı reddetmelerine neden olan işyeri kültürü ve değerlerini ifade eder.

Bazı işverenler "hazır bulunmacılığı" teşvik etse de bu durumun hem refah hem de üretkenlik üzerinde kanıtlanabilir olumsuz etkileri vardır. Aslında Harvard Business Review'a göre; hazır bulunmacılık Amerikan ekonomisine yıllık yaklaşık 150 milyar dolara mal oluyor.

HASTALIK İZNİNİZİ KULLANIN!

Finansal maliyetlerin yanı sıra, "hazır bulunma" çalışanların hem fiziksel hem de ruhsal sağlığına zarar verir. Bu durum, iş yerinde üretkenliği birçok farklı şekilde etkileyebilir. Evde kalmak yerine işe gelen bir hasta çalışanın tüm bir kuruluşu büyük ölçüde etkilemesi çok kolaydır. Kendinizi fiziksel veya ruhsal olarak iyi hissetmediğinizde, en iyi halinizde ortaya çıkmanız imkansızdır. Uzmanlar, insanların hastalık izinlerini mutlaka kullanmasını tavsiye ediyor. Ayrıca işverenlerin de zaman zaman evden çalışmaya izin vermesinin önemli avantajlar sağlayacağını söylüyorlar.

Kaynak: HABER MERKEZİ