2008 yılında aşırı doz uyuşturucu sebebiyle hayatını kaybeden Heath Ledger, Kara Şövalye'nin ve oynadığı "Joker" rolünün çok beğenileceğini biliyordu. Oyuncu arkadaşı Andrew Garfield'a göre; bu düşüncesini kendine de saklamadı.

GERÇEKTEN ÇOK İYİ

Garfield, Happy Sad Confused podcast'inde açıklamalarda bulundu. Andrew, "Joker'i yeni oynamıştı ve The Dark Knight'ı yeni bitirmişti. Bundan inanılmaz şekilde memnundu. Ona nasıl bir film oldu diye sorduğumda 'gerçekten çok iyi' cevabını vermişti" şeklinde konuştu. 

BATMAN YERİNE JOKER

Garfield kariyerinin başlarındayken, birkaç yapımda Ledger ile çalışmıştı. Andrew, "Heath, Joker rolüyle efsaneler arasına gireceğini çok iyi biliyordu. Birkaç medya kuruluşunda Batman yerine onun fotoğrafları kullanılmıştı" yorumunu yaptı.

OSCAR KAZANMIŞTI

Unutulmaz oyuncu Ledger, 22 Ocak 2008'de 28 yaşındayken Manhattan'daki apartman dairesinde ölü bulundu. Ölümü, kazara uyuşturucu doz aşımı olarak kayıtlara geçti. Ve reçeteli ilaçların ölümcül karışımına bağlandı. The Dark Knight, ölümünden altı ay sonra Temmuz 2008'de sinemalara geldiğinde Ledger haklı çıktı. Vefatı sonrasında "En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu" dalında Oscar kazanmıştı.

Muhabir: Öznur Demirbey