Güney Amerika'nın en büyük ekonomisi ve dünyanın bir numaralı kahve üreticisi Brezilya, on yıllardır görülen en kötü kuraklık ve mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklarla karşı karşıya.

2025 ŞİMDİDEN ETKİLENDİ

Yerel çiftçiler, dünyanın en çok ticareti yapılan ürünlerinden biri için sonraki hasadın ne getirebileceği konusunda uyarıyor. Onların açıklamalarına göre; 2025 mahsulü bile şimdiden etkilenmiş durumda.

CİDDİ SIKINTILAR

Bir çiftçi, "Buradaki koşullara baktığımızda, 2025 mahsulü zaten etkilenmiş durumda. Tamamen mahvolduğunu söylemeyeceğim çünkü Tanrı'ya şükür her şey mümkün. Ancak duruma bakılırsa, ciddi sıkıntılar yaşayacağız" dedi.

MEYVEYLE DEĞİŞTİRDİLER

Kahve ihracatında Brezilya'dan sonra ikinci sırada yer alan Vietnam da kritik durumda... Artan kuraklık ve sıcaklık nedeniyle kıtlıklarla karşı karşıyalar. Bu durum, birçok çiftçinin zor durumda olan kahve mahsullerini, durian adı verilen bir meyveyle değiştirmesine neden oldu. Meyve Çin'de çok popüler ve çiftçileri bu gelişen pazardan para kazanmaya yöneltti. Uzmanlara göre; dünya genelinde kahve fiyatları uçacak!

Kaynak: HABER MERKEZİ