TOKİ, dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapmayı hedefleyen projelerine bir yenisini daha ekledi. 377 bin TL peşinat ödeyerek 2+1 veya 3+1 daire sahibi olmak mümkün. 120 ay vade ve aylık 9 bin TL taksit imkanı sunulan projeye başvurular Halk Bankası ve e-Devlet üzerinden kabul ediliyor. 26 Eylül son başvuru tarihi olup, 9 Ekim 2024’te kura çekilişi yapılacak. Ödemeler, memur maaş artış oranına göre yılda iki kez güncellenecek.
 

9.435 TL taksit ödeyerek ev sahibi olma fırsatı sunan TOKİ, 120 ay vade seçeneği ile binlerce kişinin ev sahibi olması için projeler hayata geçiriyor. Ankara Şereflikoçhisar ilçesinde tanıtılan projeye göre, vatandaşlar, sadece 377 bin TL peşinat ödeyerek 2+1 daire hem de 3+1 daire sahibi olabilme fırsatına ulaşacak..

Başvurular Halk Bankası Ankara Şereflikoçhisar Şubesi üzerinden yapılabileceği gibi, e-Devlet üzerinden de başvurular gerçekleştirilebilecek. Ancak son başvuru tarihi 26 Eylül'de son bulacak. 

Ucuz fiyatlarla konut sahibi vatandaşlar için TOKİ, yeni dönemde birçok şehirde yeni projeler hayata geçirecek. Türkiye’nin hemen her ilinde ödeme kolaylığı sağlayarak konutları satışa sunuyor. Ankara Şereflikoçhisar'da başlatılan projede, vatandaşlar 2+1 ve 3+1 konutlar için 120 ay vadeli ödeme planından yararlanabiliyor. 2+1 dairelerde 61 adet 3+1 dairelerde ise 17 adet konut satışa sunulacak. 

Üstelik erken başvuru yapanlar, yüzde 25 peşinat ödeyip banka kredisi kullanmadan geri ödeme yapmanın avantajını yaşayabilecek.

KATILIM BEDELİ VE DETAYLAR AÇIKLANDI

TOKİ tarafından duyurulan açıklamada, başvuru bedelinin 2 bin TL olduğu ve T. Halk Bankası A.Ş. Ankara Şereflikoçhisar Şubesi üzerinden başvuru yapılabileceği aktarıldı.

Konutların kura tarihi 9 Ekim 2024 olarak belirtildi.

Hak sahiplerinin konutlarına ait kalan borç bakiyesi ve aylık taksitler her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki Memur Maaş Artış Oranı'na göre artırılacağı belirtildi. Ek olarak ilk dönemsel artış tarihi, Ocak 2025 olarak açıklandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ