17 maddelik "Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek geçen ay yasalaştı. Oylamada 275 milletvekili kabul, 224 milletvekili ret oyu verdi. Bir milletvekili ise çekimser kaldı.

Sokak hayvanlarına ötanazinin önünü açacak yasaya tepkiler büyürken, Etimesgut Belediye Başkanı ve oyuncu Erdal Beşikçioğlu da konuyla ilgili planlarını paylaşmış ve sokak hayvanlarının öldürülmesine izin vermeyeceklerini, belediyenin bekçiye ihtiyacı olan onlarca binası bulunduğunu belirten; 'Şimdi biz ne yapacağız bu yasa karşısında?' demişti. 

Beşikçioğlu 'Ben, belediye olarak bu can dostları, bu arkadaşları belediyede görevlendireceğim. Bu nasıl olacak? Bizim Fen İşleri'nin garajı var, park ve bahçelerin garajı var, tır otoparkımızın garajı var. Sosyal tesislerimize sahip çıkacak bir tane can dostuna ihtiyacımız var. Bizim elimizde onlarca bina var. Ve bu binalarda da birer bekçiye ihtiyacımız var...' sözleriyle dikkt çekmişti. 

Erdal Beşikçioğlu’nun kendisi gibi oyuncu olan kızı Derin Beşikçioğlu, babası Erdal Beşikçioğlu’nun belediye başkanı olduğu Etimesgut Belediyesi’nin barınağını ziyaret etti.

Strasbourg Üniversitesi Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümü‘nden mezun olan Derin Beşikçioğlu'na babası da eşlik etti. Genç isim gün boyu barınaktaki köpeklerle yakından ilgilendi. Hayvan haklarıyla ilgili gösterdiği duyarlılıkla kalpleri bir kez daha fetheden Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu kızına barınakla ilgili yeni yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi.

 

Muhabir: ÖZNUR DEMİRBEY