Japonya'nın en yoğun havalimanlarından birinde, makas kaybolması nedeniyle trafik durma noktasına geldi. New Chitose Havalimanı'nda (CTS) iç hatlar bekleme salonundaki bir mağazada kullanılan makasla ilgili endişeler saatlerce süren güvenlik aramasına yol açtı.

36 UÇUŞ İPTAL!

Havalimanından yapılan açıklamaya göre; 36 uçuş iptal edildi. Arama çalışmaları sırasında 201 uçuşta da gecikme yaşandı. Potansiyel bir teröristin makası alıp uçakta silah olarak kullanabileceği endişesi vardı. Havaalanı, sonunda makasın bulunduğunu ve uçuşların yeniden başlatılabildiğini söyledi.

OLAYI ARAŞTIRACAĞIZ

New Chitose Havaalanı işletmecileri yaptıkları açıklamada, "Bu olayı araştıracağız, nedenini belirleyeceğiz ve tekrarlanmasını önleyeceğiz" dedi. Güvenlik sorunlarından etkilenenler arasında, Hokkaido'daki Rising Sun müzik festivaline gidemeyen Japon rock grubu 9mm Parabellum Bullet da vardı.

AĞLAMAK İSTİYORUM

Birçok yolcu, hayal kırıklıklarını dile getirmek için internete başvurdu. Yapılan bazı yorumlar ise şöyleydi: Birisi makas kaybettiği için uçuşum iptal oldu. Ağlamak istiyorum. Bu olay yüzünden, ailemle buluşamadım. Bu büyük bir hayal kırıklığı.

Kaynak: HABER MERKEZİ