Tank battı! 5 asker öldü! Tank battı! 5 asker öldü!

İngiltere'de genel seçimler yaklaşırken, sevilen çocuk ve gençlik kitabı Harry Potter serisinin yazarı J.K. Rowling İşçi Partisi'ne yönelttiği eleştiri nedeniyle bir kez daha tepkilerin odağında.

Eski bir İşçi Partisi bağışçısı olan Rowling, bu hafta İşçi Partisi'ni trans bireylerin hakları konusundaki tutumu nedeniyle kadınları "yüzüstü bırakmak" ile suçladı.

İngiliz yazar, The Times'a yazdığı yazıda, yaklaşan genel seçimlerde partinin lideri Keir Starmer'a oy vermekte zorlanacağını söyledi.

Rowling'in eleştirel yorumları, İşçi Partisi'nin cinsiyet değiştirme sürecini "modernize etme" vaadine atıfta bulunuyor.

DEĞİŞTİRMEYİ TAAHHÜT ETTİ

İşçi Partisi seçim bildirgesinde, insanların yasal olarak cinsiyet değiştirmelerini kolaylaştırmayı ve bir kişinin iki yıl boyunca yeni cinsiyeti ile yaşamını sürdürdüğünü gösteren "modası geçmiş" kanıt sunma zorunluluğunu, aynı süreyi kapsayan bir "düşünme dönemi" ile değiştirmeyi taahhüt etti. İşçi Partisi ayrıca, şu anda cinsiyet tanıma sertifikalarını onaylayan doktor ve avukatlardan oluşan paneli de kaldıracak.

Ana muhalefet lideri Starmer 2021 yılında, biyolojik cinsiyetin önemini vurgulayan İşçi Partisi milletvekili Rosie Duffield'in sadece kadınların rahim ağzı olduğunu söylemesinin "doğru olmadığını" söylemişti. Starmer yakın zamanda transseksüeller konusundaki pozisyonunu güçlendirdi.

Harry2...

Rowling ise yazısında, Starmer'ın karakteri hakkında "kötü bir fikre" sahip olduğunu belirterek, Starmer'ın kadın haklarına ilişkin endişeleri olanlara yönelik "küçümseyici ve çoğu zaman saldırgan" bir tutumu olduğunu iddia etti.

KADINLARA KARŞI SALDIRGAN

"Bizim gibi sol eğilimli kadınlar için bu, trans bireylerin diğer tüm vatandaşların sahip olduğu haklara sahip olması ve istedikleri gibi kendilerini tanıtma ve tanımlama özgürlüğüne sahip olmasıyla ilgili değil, hiçbir zaman da olmadı. Bu, kadınların ve kız çocuklarının kendi sınırlarını belirleme hakkıyla ilgili. Bu, ifade özgürlüğü ve gözlemlenebilir gerçeklerle ilgili," diyen Rowling, sözlerini şöyle sürdürdü: "İşçi Partisi, atalarının tüm zamanlar için kazanıldığını düşündüğü hakları korumak için mücadele eden kadınlara karşı küçümseyici ve çoğu zaman saldırgan olmaya devam ettiği sürece, onları desteklemekte zorlanacağım."

Kaynak: HABER MERKEZİ-Euronews