Prens Harry ve eşi Meghan, Kolombiya'ya gitti. Kolombiya Başkan Yardımcısı Ofisi, burada gençler için ruh sağlığını teşvik eden ve siber zorbalıkla nasıl mücadele edileceğini anlatan çeşitli etkinliklere katılacaklarını açıkladı.

HAMUR İŞLERİ

Harry ve Meghan, Bogota'nın merkezindeki Başkan Yardımcısı Francia Marquez'in ikametgahında karşılandı. Burada kendilerine Kolombiya'ya özgü hamur işleri ikram edildi. Kolombiya'nın ilk siyahi başkan yardımcısı ve insan hakları aktivisti olan Marquez, prens ve düşese hükümetin eşitsizlikle mücadele için yaptığı çalışmaları gösterecek.

TÜM İNSANLIK DERTLİ

Başkan yardımcısı, düzenlediği basın toplantısında, ziyaretin; özellikle çocuklar üzerindeki etkisi nedeniyle "bugün tüm insanlığı ilgilendiren bir sorun olan siber zorbalığa" değinmeyi amaçladığını söyledi. Marquez, geçen yıl 12.000 ırkçı saldırının yaşandığını söyledi.

YÜZDE 43 NİJERYALI

Prens Harry ve Meghan, çeşitli ziyaretler yapacak. Çift, pazar günü Cali'yi ziyaret edecek. Burada "Afro kadınlar ve güç" konulu bir foruma katılacak. Sussex Düşesi, Ekim 2022'deki podcastinde, DNA yoluyla "%43 Nijeryalı" olduğunu öğrendiğini duyurmuştu.
 

Muhabir: Eray Erginbaş