Uzmanlar, hapları kuru olarak almayı veya hapları yutmak için sadece tükürüğe güvenmeyi önermiyor. Sıvılar, hapların aşağı inmesini kolaylaştırmanın, boğazınızı veya yemek borunuzu tahriş etme riskini azaltmanın yanı sıra, hapların parçalanmasına ve ilacın emilimini sağlamaya yardımcı olabilir.

YETERLİ MİKTARDA

Yeterli miktarda su almak, hapın boğazdan aşağı inmesine yardımcı olmakta daha etkilidir. Çünkü daha küçük yudumlar hapı etkili bir şekilde aşağı taşımak için yeterli güç üretemeyebilir. Uzmanlar, suyun hap almak için en iyi yol olduğunu söylüyor. Çünkü sular, hapların emilimini engellemez.

SÜT-GREYFURT SUYU

Belirli ilaçlar meyve suyu ve süt ürünleriyle birlikte alınmamalıdır. Süt ve yoğurdun belirli antibiyotiklerin etkinliğini azaltabileceğine, greyfurt suyunun ise yüksek kolesterol için kullanılan belirli ilaçların yan etkilerini artırabileceği söyleniyor.

GAZLI İÇECEK KÖTÜ

Ayrıca hapların erken erimesine neden olabilecek gazlı içecekler de kesinlikle önerilmiyor. Ve kafeinli içeceklerle birlikte alkolden de uzak durmanız gerekiyor.
 

Muhabir: Tamer Ayeri