Illinois eyaletindeki bir federal hakim, 100 yıllık hapishanenin bakımsız koşulları nedeniyle mahkumların çoğunun iki aydan kısa bir süre içinde taşınması gerektiğine karar verdi.

BİZİMLE UYUMLU

Illinois Ceza İnfaz Dairesi, ABD Bölge Hakimi Andrea R. Wood'un emrinin, tesisi değiştirme planıyla uyumlu olduğunu söyledi. Daire, tesisi Chicago'nun 66 kilometre güneybatısındaki Crest Hill'de yeniden inşa etmeyi planlıyor.

30 EYLÜL'E KADAR KAPALI

Bu plan, Logan kadın hapishanesinin yenilenmesini içeriyor. Eyalet, Logan'ı Stateville kampüsünde de yeniden inşa edebilir. Wood'un kararnamesi, 400'den fazla kişiyi barındıran hapishanenin, kısmen bozulan duvarlardan ve tavanlardan dökülen beton nedeniyle 30 Eylül'e kadar kapatılması gerektiğini belirtiyor.

SENDİKA SİNİRLENDİ

Yargıç, hapishaneyi yaşanabilir hale getirmek için maliyetli onarımların gerekli olacağını söyledi. Mahkumlar eyaletteki diğer hapishanelere taşınmalı. Çalışanlar da farklı tesislere dağıtılacak. Ancak bu durum hapishane çalışanlarını temsil eden sendikayı kızdırdı. Onlara göre; yenileri yapılırken eski hapishaneler açık kalmalı...

Kaynak: HABER MERKEZİ