21 Ağustos günü Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'dan 19 gün sonra acı haber geldi. Küçük kızın cansız bedeni köye üç kilometre uzaklıkta Eğertutmaz Deresi'nde bir çuvalın içinde bulundu. 

Gözaltına alınan 24 kişiden biri olan Nevzat Bahtiyar, Narin’in amcasının kendisine 200 bin lira teklif ettiğini ve cesedi dere kenarına atmasını istediğini itiraf etti. Narin Güran ile ilgili soruşturma sürerken, gazeteci Hande Fırat, dikkat çekici bir iddiayı gündeme ve 'Ankara’da çok sayıda üst düzey yetkiliyle yaptığım görüşmelerden bilgiler edindim' diyen Fırat, Narin’in tutuklanan amcasının Narin’in abisine 'Narin’i öldür, yoksa ben ikinizi de öldürürüm' dediği iddiasının araştırıldığını belirtti.

Narin Cenaze 2276761

'DNA ÖRNEKLERİ İNCELENDİ'

Hande Fırat şu ifadeleri kullandı; 'Sosyal medyada Narin’in tutuklu amca ile annesinin çocuğu olabileceği iddia ediliyordu. Doğru değil. DNA örnekleri incelendi. Ancak o konuşkan Narin’in evde bir sahne gördüğü ve o nedenle de öldürülmüş olabileceği iddiası üzerinde duruluyor. Amca’nın Narin’in annesiyle bir ilişki yaşadığı iddiası araştırılıyor. Amca bu iddiayı reddetti ancak zaten bir ilişkileri olsa da kimse ‘Evet ilişkimiz vardı’ demesini beklemiyor.

Narin, tek çocuk değil. Yüksel- Arif Güran çiftinin 5 de erkek çocuğu var. Araştırılan bir başka iddia da abilerinden biri ile ilgili. İlki tutuklu amcanın o abiye; 'Narin’i öldür yoksa ikinizi de öldürürüm' dediği iddiası. İkincisi ise uyuşturucu kullandığı ve ruh sağlığı bozuk olduğu iddiasıyla Narin’i öldürmüş olabileceği.'

Narin Guran Bulundu Mu Narin Guran Son Dakika Narin Guran Nerede Narin Guran Son Durum Nedir 1Jz0

'GİZLİ TANIK YOK'

Bu arada dosyada cinayeti gördüğünü söyleyen bir gizli tanık yok. Amcanın ailede çok güçlü bir figür olmasından yola çıkarak, ‘Cinayet sonrası bütün aileyi toplayıp, bir uzlaşı mı sağladı’ sorusunun da yanıtı aranıyor. Bir başka deyişle yetkililer, ‘Herkes sonradan öğrendi ve kolektif olarak susmak zorunda mı kaldı’ iddiasını da göz ardı etmiyor. 

'TEK BİR KİŞİNİN TAŞIYAMAYACAĞI 5-6 TAŞ VARDI'

Üst düzey bir yetkili Narin’in bulduğu yeri şöyle tarif etti: Suyun toprakla birleştiği yerde, bir çuvalın içinde, tek bir insanın taşıyamayacağı 5-6 taşla kapatılmış, ağaç dallarıyla da doğal bir görüntü verilmeye çalışılmıştı. Sadece bu bile, cinayetin işlenmesinde olmasa bile sonrasında kolektif bir suç işbirliği olduğu izlenimi doğuruyor.' ifadelerini kullandı. 

Muhabir: ÖZNUR DEMİRBEY