Her sabah çayınızla birlikte tereyağlı bir hamur işi mi alıyorsunuz? Tekrar düşünmek isteyebilirsiniz. Oxford Üniversitesi'nden küçük bir deney, yüksek düzeyde doymuş yağ tüketen katılımcıların (üç haftalık süre boyunca her gün hamur işleri ve diğer tereyağlı yiyecekleri tüketenler) kolesterol seviyelerini önemli ölçüde artırdığını ortaya koydu.
ARA SIRA ÖDÜL
Ayrıca karaciğer çevresinde ciddi şekilde yağ artışı görüldü. Bu arada, katılımcıların diğer yarısı çok miktarda çoklu doymamış yağ tüketti. Kalp sağlığı belirteçlerinde bir iyileşme oldu. Hamur işlerini bir öğün olarak görmek yerine ara sıra yenen bir ödül olarak değerlendirmelisiniz.
Kaynak: HABER MERKEZİ