Bazı durumlarda, hamilelik öncesinde sivilce sorunu yaşayan kadınlarda hamilelik döneminde sivilce sorunu daha da kötüleşebiliyor. Ya da normalde sivilce sorunu olmayan bazı anne adaylarında, hamilelik döneminde sivilceler ortaya çıkabilir.

BAZI İLAÇLAR TEHLİKELİ

Hamile kadınların hormonal tedavi de dahil olmak üzere aknede kullanılan bazı reçeteli ilaçlardan kaçınmaları öneriliyor. Bunların büyük bölümü sıkıntı çıkarabilir. Öncelikle kesinlikle doktorunuzla görüşmeniz gerekiyor. Kendi başınıza adımlar atmayın.

DAHA HAFİFLERİ VAR

Doktorlar, kullanımı güvenli olan daha hafif ilaçların da bulunabileceğini kaydetti. Tabii ki bunlar için de önce doktorunuzla fikir alışverişi yapın. Evde sorunsuzca uygulayabileceğiniz bazı tedbirler de var.

SAÇLARINIZI TOPLAYIN

Hamilelikte akne için önerilen diğer tedavi yöntemleri arasında; yüzü günde iki kez hafif bir temizleyici ve suyla, aşırı ovalamadan yıkamak bulunur. Yağsız kozmetikler kullanın. Akne yaralarını koparmaktan veya sıkmaktan kaçının. Saçları yüzünüzden uzak tutun. Saçlarınızı toplayın. Kadınların akne tedavisine başlamadan önce dermatologları veya kadın doğum uzmanlarıyla görüşmeleri şart.

Muhabir: Münevver Beyza Morgül