ABD Missouri'den 44 yaşındaki Amber Waterman, Springfield'daki Bölge Mahkemesi'nde ölümle sonuçlanan kaçırma ve rahimdeki bir çocuğun ölümüne neden olma suçlamalarını kabul etti. ABD Savcısı Teresa Moore, Waterman'ın cezasının şartlı tahliye olmaksızın müebbet hapis olacağını söyledi. Resmi karar 15 Ekim'de verilecek.

SAHTE İSİM KULLANDI

Waterman, Ashley Bush ile Facebook üzerinden iletişim kurmak için sahte isim kullandı. 33 yaşındaki Bush, o sırada yaklaşık 31 haftalık hamileydi. İki kadın, Waterman'ın, Bush'a iş bulmasına yardım etme bahanesiyle Arkansas'taki bir marketin önünde buluşmayı kabul etti.

ONU BEN DOĞURDUM!

Bunun yerine Waterman, Bush'u Pineville'deki evine götürdü. Saatler sonra, ilk müdahale ekipleri bir bebeğin nefes almadığı ihbarı üzerine eve çağrıldı. Talihsiz minik hayatını kaybetti. Waterman ilk başta doğum yaptığını iddia etti.

KOCASI DA YARGILANACAK

Bush'un cesedi ayrı bir yerde bulundu. Arkansas yetkilileri, bebeğin nasıl öldüğüne dair daha fazla bilgi vermeyi reddetti. Waterman'ın kocası Jamie Waterman, Bush'un cesedinin atılmasına yardım ettiği iddiasıyla suçlandı. Davası ekim ayında görülecek.

Muhabir: Lila Okyanus