İsrail'in İran başkenti Tahran'da gerçekleştirdiği saldırıda Hamas siyasi lideri İsmail Haniye'nin yerine seçilen Yahya Sinvar'la ilgili yeni açıklama geldi. İsrail ordusu ve İsrail İç İstihbarat Kurumu Şin Bet tarafından yapılan açıklamada "Sinvar'ı öldürmüş olma ihtimalimizi araştırıyoruz" denildi.

Sinwar'ın öldüğü iddialarına ilişkin Hamas'tan yapılan açıklamada, "Sinwar'ın ölmüş olabileceğine ilişkin sinyaller var. İsril, Sinwar'ın ölümüyle ilgili algı yapıyor" ifadelerine yer verildi.

İsrail Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise, "Hamas lideri Sinwar öldü" denildi.

İsrail basınında Hamas lideri Yahya Sinvar'ın enkaz altındaki cansız bedenini gösterdiği iddiasıyla bazı fotoğraflar yayımlandı. Fotoğraflarda Sinvar'ın olduğu öne sürülen bir beden, kafasında büyük bir yarıkla, yıkıntıların arasında görünüyor. İsrail medyası, fotoğrafları kısa süre sonra "sansür talebi" nedeniyle yayından kaldırdı. İsrail hükümeti, olaya basın yasağı getirdi.

İsrail Güvenlik Kaynakları'ndan yapılan son açıklamada, İsrail Ordusu, Sinvar'ın ölümünün tespiti için DNA ve parmak izi testi alındığını duyurdu. Sonrasında İsrail Ordu Radyosu'ndan yapılan açıklamada "Cesedin üzerinde ön DNA testi yapıldı ve sonuç pozitif çıktı" denildi.

İsrail devlet medyası: Hamas lideri Sinvar öldürüldü - Resim : 1
Heniyye ve Sinvar

HAMAS'TAN AÇIKLAMA: ALGI OPERASYONU, MANİPÜLASYON

Sinvar'ın öldürüldüğüne ilişkin iddia Hamas'tan yapılan açıklama ile yalanlandı. Hamas'ın açıklamasında, "İşgalci İsrail'e karşı yürütülen kurtuluş savaşımız bir çok cephede devam ediyor. Siyonist İsrail soykırım savaşını sadece askeri cephede değil medya savaşlarıyla da devam ettiriyor. Siyonist İsrail'in Hareketimizin Lideri Yahya Sinvar'ın şehid edildiği ile alakalı paylaştığı, algı operasyonu ve manipülasyon manevraları olan haberlere itibar edilmemesi, Hareketi ilgilendiren konularda Hareketin askeri ve siyasi sözcüleri ile resmi kanallarından paylaşılmayan hiç bir haberin dikkate alınmaması konusunda hassasiyet gösterilmelidir." denildi.

FİLİSTİNLİ YEREL KAYNAKLAR: SİNVAR TESADÜFEN ÖLDÜRÜLDÜ

Filistinli yerel kaynaklar, İsrail askerlerinin, Refah’ın Tel Sultan bölgesinde üç direnişçiyle silahlı çatışmaya girdiği bildirdi. Çatışmanın ardından, üç direnişçinin öldürüldüğünü ve cansız bedenlerin incelendiğinde, cesetlerden birinin Yahya Sinvar’a benzediği fark edildi. Olayın istihbarata dayalı bir operasyon sonucu değil, tamamen tesadüfi bir şekilde gerçekleştiği bildiriliyor.

DRONE GÖRÜNTÜSÜ PAYLAŞTI

İsrail işgal güçleri, Yahya Sinvar'ın son anlarını gösterdiği iddiasıyla bu drone kamera kaydını paylaştı.

Kaynak: haber merkezi-odatv