MEGAKENT trafiğinde dün “Kara Çarşamba” yaşandı. İBB, metrobüs yolu yenileme çalışmaları nedeniyle E-5 karayolu üzerinde Küçükçekmece’den Avcılara doğru 1 şeridi trafiğe kapattı. Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) ise aynı anda yaptığı yüksek gerilim yer altı kablosu çalışması nedeniyle ise E-5’te Avcılar’dan Küçükçekmece’ye doğru yan yol üzerinde 1 şeridi trafiğe kapattı. İki çalışma aynı anda olunca araç kuyrukları Büyükçekmece’ye kadar uzadı.

KOORDİNASYON EKSİKLİĞİ 

Sabah 06.00 saatleri itibariyle Beylikdüzü’nden Küçükçekmece istikametine araçları ve toplu taşıma ile gitmek isteyenler Beylikdüzü - Avcılar arasındaki 9 kilometrelik yolu 1 saat 15 dakikada tamamladı. Yoğun trafik gün boyu etkkisini gösterdi. Trafik kaosunun, iki kurumun arasındaki koordinasyon eksikliğinden kaynaklandığı iddia edildi. İstanbullular Ağustos sıcağında adeta cehennem azabı yaşadı. 

VATANDAŞ İSYANLARDA

MİNİBÜS SÜRÜCÜSÜ: 3 servis atmamız lazımdı, bir buçuk servis anca attık. Bu işleri gece halletmeleri lazımken gündüz olmaz. Çok yanlış.

YAŞAR MUTLU: Trafik yüzünden işe gidemedim. Geç kaldığımız için çalıştığım fabrikaya almıyorlar. İşe gidemeden geri dönmek zorunda kaldım.  

BERKAN TANER: En çok metrobüsü kullanan vatandaşlar bu durumdan etkileniyor. İnsanların sıcaktan iş çıkışında çileden çıkmaları normal. 

Kaynak: İHA