Halit Özgür Sarı, Fox TV'nin yeni dizisi Yabani'de yer alan isimlerden birisi. Başrolde yer alan genç oyuncu dizide Yaman karakterini canlandırıyor. 5 yıl önce oyunculuk kariyerine başlayan ve iddialı yapımlarda rol alan Halit Özgür Sarı, Yabani dizisiyle de adından söz ettirmeyi başardı. Yokluğu, açlığı, hor görülmeyi çok iyi bilen bir karakter olan Yaman hakkındaki detaylar ve onu canlandıran Halit Özgür Sarı'nın kariyeri ile tüm bilgiler haberimizde bulunuyor.

HALİT ÖZGÜR SARI KİMDİR?

Halit Özgür Sarı, 4 Ekim 1993 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Halit Özgür Sarı, girdiği üniversite sınavında İstanbul Bilgi Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nü kazandı. Eğitimini bu bölümde aldı. Yani ekonomiyi de bilen bir oyuncu. Sonrasında ise oyunculuk alanında kendini geliştirmek istedi. Bu nedenle oyunculuk eğitimi aldı. Oyunculuk kariyerine ise oldukça iddialı bir yapım olan Diriliş Ertuğrul ile başladı. 2018 yılında bu dizide Süleyman Alp karakteriyle izleyicilerin karşısına çıktı. Daha sonra ise Şampiyon dizisinde Kerem Özer'i canlandırdı. Kırmızı Oda'da Murat Sarsılmaz, Kardeşlerim'de Kadir Eren, Gizli Saklı'da Pamir Ulaş/Levent Güneş ve Yabani dizisinde de Yaman karakterlerine haya verdi.

Netflix platformunda çok sık karşımıza çıkan Halit Özgür Sarı, Hakan:Muhafız dizisinde Arif, Geçen Yaz ve Özel Ders yapımlarında ise Burak karakterlerini canlandırmayı başardı.

1.78 boyunda olan Halit Özgür Sarı, 67 kilodur. Instagram adresinde ise 1.6 milyon takipçisi vardır. 

YABANİ YAMAN KİMDİR?

FOX TV ekranlarında yayın hayatına başlayan ve Salı günleri ekranlara gelen Yabani dizisinin tanıtım sayfasında Yaman karakteri ''gücünü ailesi yerine koyduğu arkadaşlarından, daha doğrusu sokaklardan seçtiği kardeşlerinden alır'' şeklinde tanıtılmış. İşte merak edilen Yaman karakteri: 

Hayat ondan çok şey çalmıştır. Bu yüzden sahip olduğu iğnenin bile kıymetini bilir. Asla vazgeçmeyeceği dostlarıyla bir dünya kurmayı başarmıştır. Sokakta karşılaştığı zorluklar onun kalbini karartmamış aksine daha da güçlendirmiştir. Bu yüzden içinde umut yeşertmenin hep bir yolunu bulmuştur. Yokluğu, açlığı, hor görülmeyi çok iyi bilir ama o yaşadıklarına saplanıp kalmaz. Yaman için imkânsız diye bir şey yoktur. Gücünü ailesi yerine koyduğu arkadaşlarından, daha doğrusu sokaklardan seçtiği kardeşlerinden alır. Onlar için gerekirse can verir, gerekirse can alır.

Editör: Orhan Duman