Sık sık Atatürk, Cumhuriyet ve laiklik karşıtı söylemleri ile gündeme gelen Halil Konakçı açıklamalarıyla bir kez daha gündeme geldi. Konakçı bu defa “Hangi ideolojiye bağlı olursanız olun, kimin ilke ve inkilapları ile yaşarsanız yaşayın, isterseniz şeriatla düşmanı olun ‘Kahrolsun Şeriat’ diye naralar atın öldükten sonra şeriatla muamele göreceksiniz.” şeklinde söylemlerde bulundu.

Halil Konakçı şeriatla ilgili konuştuğu videosunda; "Yeryüzünde, toprağın üstünde ne yaparsan yap, toprağın altında şeriatla yaşayacaksın, ister cennette ister cehennemde..." sözleriyle dikkat çekti.

Ekran Resmi 2024 06 14 16.08.54

ERKEKLERE ÇAĞRI YAPMIŞTI

Genelde kadınların giyimlerine dair açıklamalar yapan Konakçı son vaazinde de 'Tesettür erkeklere de farzdır.' demişti. Konakçı, konuşmasında; 'Görüyorum 5 vakit namaz kılan gençler, benim içime giydiğim içlik donla geziyorsunuz. Dapdar bir pantolon giyiyor, her şey meydanda... Sonra da hanımlar tesettüre girsin... Düşük bel pantolan giymiş, secdeye gidiyor... Yarabbi çatal, bir şey tövbe estağfurullah... Arkadaki adamın midesi de kalkıyor, namazı da bozuluyor...' ifadelerini kullandı. Babet çoraplarına değinen Halil Konakçı; 'Çoraplarınız bile dümdük bir şey oldu, ne onlar öyel ya... Patiğin de küçüğü... Ne oldu erkeklere ne oldu... Şalvar giyme ama taytla da gezme abi... Donla namaz kılıyorsunuz, yapmayın...' ifadelerini kullanmıştı. 

Muhabir: SERKAN BAYAR