Sık sık Atatürk, Cumhuriyet ve laiklik karşıtı söylemleri ile gündeme gelen Halil Konakçı bu kez erkeklere yüklendi. Kadınların giyimlerine dair açıklamalar yapan Konakçı son vaazinde 'Tesettür erkeklere de farzdır.' dedi. 

Konakçı, konuşmasında; 'Görüyorum 5 vakit namaz kılan gençler, benim içime giydiğim içlik donla geziyorsunuz. Dapdar bir pantolon giyiyor, her şey meydanda... Sonra da hanımlar tesettüre girsin... Düşük bel pantolan giymiş, secdeye gidiyor... Yarabbi çatal, bir şey tövbe estağfurullah... Arkadaki adamın midesi de kalkıyor, namazı da bozuluyor...' ifadelerini kullandı. Babet çoraplarına değinen Halil Konakçı; 'Çoraplarınız bile dümdük bir şey oldu, ne onlar öyel ya... Patiğin de küçüğü... Ne oldu erkeklere ne oldu... Şalvar giyme ama taytla da gezme abi... Donla namaz kılıyorsunuz, yapmayın...' dedi. 

Ekran Resmi 2024 06 14 16.08.54

CENNETTEKİ HURİLERİ TARİF EDİP TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Konakçı geçen haftalarda "Cennette ergenliğe yeni giren eşleriniz olacak. Hiç yaşlanmayan taze eşler" ifadeleriyle tepki çekmişti. Konakçı, yayınlanan son videosunda “Hep aynı, hiç yaşlanmayan taze eşler var. Genç ve taze eşleriniz, hanımlarınız var. Burada tabir açık. Yeni ergenliğe ermiş gibi bir tabir var. Yaşları da aynı. O kadar güzel ki o cennet hurileri… Diyor ki Hadis-i Şerif’te, ‘Eğer cennetten bir huri, denize tükürse, denizi bal tadında yapar”. ifadelerini kullanmıştı. 

Kaynak: DEMET SAROVA